ΠΟΓΟ: Οι ενέργειες Οζερσάι δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια και αμβλύνουν τις αντιπαραθέσεις


Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ καταδικάζει απερίφραστα τις προκλητικές ενέργειες του λεγόμενου «υπουργού εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και την προσπάθεια δημιουργίας νέων παράνομων τετελεσμένων σε συνεννόηση με την τουρκική κυβέρνηση και τον κατοχικό στρατό. Ενέργειες που αντιβαίνουν τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν συνιστούν μόνο σοβαρότατες προκλήσεις αλλά ουσιαστικό ράπισμα στις προσπάθειες εξεύρεσης μιας συνολικής λύσης στη βάση των συμφωνημένων αρχών.

Σε μια περίοδο που επιχειρείται η επανέναρξη των απευθείας και ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, με την κάθοδο της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, τέτοιες ενέργειες δημιουργούν πρόσθετα εμπόδια και αμβλύνουν τις αντιπαραθέσεις.

Η υπονόμευση των προσπαθειών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου από τον Οζερσάι και τη λεγόμενη «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα δεν μας εκπλήσσει. Αντίθετα, υπενθυμίζει σε όλους το επείγον της επανέναρξης του απευθείας διαλόγου και την ανάγκη για εξεύρεση συνολικής λύσης το συντομότερο δυνατόν. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι αρνητικότατες μεθοδεύσεις για το Βαρώσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.