ΠΟΓΟ: «Οι πολιτικές που προτείνει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των γυναικών»

«Σε συνεδρία του Γενικού Συμβουλίου του Γυναικείου Κινήματος ΠΟΓΟ, παρευρέθηκε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης. Ο κύριος Μαυρογιάννης, ανέπτυξε τις θέσεις, το όραμα και τη στρατηγική του αναφορικά με τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες και στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις από τις παρευρισκόμενες, στελέχη και φίλες του κινήματος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΠΟΓΟ.

Αναλυτικά:

Καλωσορίζοντας τον κ. Μαυρογιάννη, η Γ.Γ. της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά, ανέφερε ότι οι γυναίκες της ΠΟΓΟ διαδραμάτισαν και συνεχίζουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Είναι γυναίκες που έχουν ιδιαίτερη αγωνία για την κοινωνική πραγματικότητα, για τις συνθήκες στις οποίες ζει ο λαός μας, για το μέλλον της μοιρασμένης μας πατρίδας, για όσα συμβαίνουν, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ μας απασχολούν ιδιαίτερα τα ζητήματα της βίας κατά των γυναικών, της γυναικείας φτώχειας, η θέση της γυναίκας στην εργασία και στην μητρότητα. Μας ενδιαφέρει η δημιουργία κρατικών δομών φροντίδας έτσι ώστε να μπορέσουν να απελευθερωθούν οι γυναίκες από τα βάρη που τις φορτώνει η κοινωνία. Μας αφορούν τα ζητήματα της υγείας των γυναικών, των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων, οι πολιτικές που θα επιτρέψουν τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ζωή, όχι μόνο στα ανώτερα αξιώματα αλλά και στη βάση της κοινωνίας.

305921518 127151170071083 1131965280389458535 N

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίας, εκφράστηκε η ικανοποίηση για τις θέσεις που παρουσίασε ο κύριος Μαυρογιάννης καθώς και για τη συζήτηση που αναπτύχθηκε, αφού έχει ψηλά στις προτεραιότητες του θέματα όπως η προαγωγή της ισότητας στην απασχόληση, η εφαρμογή ολοκληρωμένης στρατηγικής για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η διαμόρφωση κοινωνικής πολιτικής που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία, η καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και η προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Στη βάση όλων αυτών τονίστηκε πως το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ είναι έτοιμο να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εκλογές του 2023. Είναι μια μάχη που θα δώσουμε με περηφάνια και σιγουριά, καθώς πρόκειται για έναν άνθρωπο καθαρό, με ειλικρινείς προθέσεις για την πατρίδα και το λαό μας.

Για αυτό το λόγο το επόμενο διάστημα οι γυναίκες της ΠΟΓΟ θα ενταχθούν δυναμικά στην προεκλογική εκστρατεία και στη προσπάθεια με όλους τους τρόπους, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχο μας.

Γιατί μόνο με τον Αντρέα Μαυρογιάννη θα είναι δυνατή η απομάκρυνση του ΔΗΣΥ από την εξουσία, της παράταξη που καθιέρωσε την πατρίδα μας στις πρωτιές της διαφθοράς διεθνώς, που έχει πλήξει τα λαϊκά στρώματα, που έχει συρρικνώσει το κοινωνικό κράτος και έχει καταστήσει τη ζωή μεγάλου μέρους των γυναικών πολύ δύσκολη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.