ΠΟΓΟ: Τουρνουά γυναικείου πδοοσφαίρου με τίτλο «Αγωνιζόμαστε στα Ίσα»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

«Το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ διοργανώνει τουρνουά γυναικείου ποδοσφαίρου με τίτλο «Αγωνιζόμαστε στα Ίσα» στις 17 Απριλίου 2022 στις 10 π.μ. στα βοηθητικά γήπεδα του Μακαρίου Σταδίου», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Ο αθλητισμός είναι ένας τομέας όπου τα κοινωνικά στερεότυπα φύλου καθορίζουν τη συμμετοχή ανδρών και γυναικών σε συγκεκριμένα αθλήματα.

Είναι γεγονός πως οι κοινωνικές αντιλήψεις περί θηλυκότητας και αρρενωπότητας κατηγοριοποιούν συχνά τα αθλήματα σε ανδρικά και γυναικεία στη βάση χαρακτηριστικών όπως η σωματική δύναμη, η αντοχή, η ταχύτητα, η ευελιξία κ.α, περιορίζοντας έτσι τη συμμετοχή των γυναικών σε αθλήματα που θεωρούνται παραδοσιακά αντρικά και αντίστροφα.

Σημαντικές διαφορές υπάρχουν επίσης στην κάλυψη γυναικείων και ανδρικών αθλημάτων από τα μέσα ενημέρωσης. Τα στερεότυπα αυτά επηρεάζουν τη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς του αθλητισμού, στις ίδιες τις αθλητικές δραστηριότητες, στα κέντρα λήψης αποφάσεων ακόμα και στην αθλητική δημοσιογραφία.

Στο ίδιο πλαίσιο παρατηρούνται φαινόμενα όπως το χάσμα αμοιβών/παροχών/επιδομάτων ανάμεσα σε αθλήτριες και αθλητές. Επιπρόσθετα συχνά παρατηρούνται διακρίσεις στις υποδομές και στον εξοπλισμό που παρέχονται στις αθλήτριες σε σχέση με τους αθλητές είτε από τα αθλητικά σωματεία είτε ακόμη και από τους εθνικούς φορείς αθλητισμού.

Πέρα από αυτά, στον αθλητισμό καταγράφονται επεισόδια λεκτικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας τα οποία έχουν συχνά θύματα γυναίκες.

Ως Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ με τη συμβολική αυτή διοργάνωση, στοχεύουμε στην ανάδειξη των πιο πάνω διαπιστώσεων και στην ανάγκη να ληφθούν στοχευμένα μέτρα τα οποία θα καταπολεμούν τα στερεότυπα του φύλου και τις έμφυλες διακρίσεις στον αθλητισμό και θα προωθούν τη συμμετοχή των γυναικών σε αυτό το πεδίο.

Το τουρνουά πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων στον Αθλητισμό του ΚΟΑ.

Υποστηρίζουν:
Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίριου
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π)
ΟΠΑΠ Κύπρου
First Choice Records and Data

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι ομάδες Απόλλων Ladies, Απόλλων Λυμπιών, Ομόνοια Λευκωσίας, Λευκοθέα Λατσιών, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Χρυσομηλιά Αγίου Αμβροσίου, Pafos Geroskipou FC Ladies.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.