Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις για την υπουργοποίηση του Χρήστου Στυλιανίδη

Με ποικιλία σχολίων και αντιδράσεων σε ελληνικές ιστοσελίδες και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ) υποδέχθηκε η κοινή γνώμη σε Κύπρο και Ελλάδα την υπουργοποίηση του τέως Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, στη θέση του Υπουργού Κλιματικής Αλλαγής, Πολιτικής Προστασίας της ελληνικής κυβέρνησης.

Στα εν λόγω σχόλια γίνονται αναφορές από τη στάση του κ. Στυλιανίδη στο σχέδιο Ανάν, μέχρι και τις φιλικές σχέσεις που είχε με τον Κ. Σημίτη και την μη ανανέωση του διορισμού του στη θέση του Επιτρόπου από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, λόγω της μη στήριξής του στην Κομισιόν για το θέμα των διαβατηρίων.

«Η ουσία, όμως, είναι ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν ήθελε να έχει ένα επικοινωνιακό πρόσωπο που αργότερα θα διεκδικούσε τη θέση που κατέχει ο ίδιος», σημειώνεται σε μια από τις αναλύσεις στο διαδίκτυο. Το πιο χαρακτηριστικό είναι η ερμηνεία ότι ο κ. Μητσοτάκης εμπιστεύτηκε αυτό το πόστο στον κ. Στυλιανίδη «καθώς όντως οι διασυνδέσεις Στυλιανίδη στην Κομισιόν μπορούν να εξασφαλίσουν κονδύλια για την αναβάθμιση της ελληνικής πολιτικής προστασίας» (www.bankingnews.gr).

Ο κ. Στυλιανίδης σε ανάρτησή του στο τουίτερ αναφέρει: «Αποδέχθηκα την πρόταση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών». Και προσθέτει: «Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μάς έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Ο Χρήστος Στυλιανίδης αναμένεται να ορκιστεί στο τέλος της εβδομάδας, ενώ θα προηγηθεί η τιμητική απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας για να νομιμοποιείται η υπουργοποίησή του. Στον κ. Στυλιανίδη ευχήθηκε «καλή επιτυχία» με τουίτερ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Για την υπουργοποίηση Στυλιανίδη είχαν την Κυριακή τηλεφωνική επικοινωνία οι Αναστασιάδης-Μητσοτάκης.

Νίκη Κουλέρμου

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.