Ποινή χάδι σε 68χρονο ο οποίος ενώ οδηγούσε μεθυσμένος, ενεπλάκη σε τροχαίο

Ποινή φυλάκισης 90 ημερών, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας σε 68χρονο οδηγό, ο οποίος ενώ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης, ενεπλάκη σε οδική σύγκρουση, τον Νοέμβριο του 2021, στη Λάρνακα.

Ο 68χρονος, κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της αμελούς οδήγησης και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης. Ως εκ τούτου, το Δικαστήριο του επέβαλε για την πρώτη κατηγορία, χρηματικό πρόστιμο ύψους €300 και δύο βαθμούς ποινής. Για την δεύτερη κατηγορία, στον 68χρονο επιβλήθηκε η ποινή της 90ήμερης φυλάκισης, στέρηση άδειας οδηγού, για έξι μήνες και τέσσερις βαθμοί ποινής.

Το τροχαίο συνέβη το απόγευμα της 11 ης Νοεμβρίου 2021 και είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό 71χρονης και 13χρονης. Γύρω στις 4.30μ.μ., ενώ ο 68χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στην οδό Ανάβυσσου, στη Λάρνακα, το όχημά του παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί με όχημα, που οδηγούσε η 71χρονη, έχοντας ως συνεπιβάτη την 13χρονη.

Από τη σύγκρουση οι δύο επιβάτες του δεύτερου οχήματος τραυματίστηκαν. Μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών και έλαβαν εξιτήριο.

Οι οδηγοί των δύο οχημάτων υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με την 71χρονη να έχει μηδενική ένδειξη. Η ένδειξη για τον 68χρονο ήταν θετική και έτσι υπεβλήθη σε τελική εξέταση, με μικρότερη ένδειξη 113μg% αντί 22μg%.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy