Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών στον 43χρονο που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου τη μητέρα του στον Ύψωνα

Οκτώ χρόνια ποινή φυλάκισης επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον 43χρονοο οποίος κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της ανθρωποκτονίας της μητέρας του, την οποία ξυλοφόρτωσε για ασήμαντο λόγο και η οποία απεβίωσε έξι μήνες μετά.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι σκότωσε διά ασήμαντον αφορμήν τη μητέρα του μέσα στο σπίτι τους στην Ανθούπολη στον Ύψωνα στις 21 Ιανουαρίου του 2018.

Κατά την αγόρευση για μετριασμό της ποινής του, η δικηγόρος του 43χρονου, εξέφρασε την μεταμέλεια για την πράξη του, ενώ υπέδειξε ότι αυτός συμμετέχει σε πρόγραμμα απεξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ.
Από τη μέρα της σύλληψης του δεν έχει υποπέσει σε καμία παραβατική συμπεριφορά και έχει κλειστεί στον εαυτό του, αφού όπως ισχυρίστηκε, τον κυνηγούν οι τύψεις για το έγκλημα που διέπραξε.
Ανέφερε επίσης, ότι ο 43χρονος ήταν και ο ίδιος θύμα σωματικής κακοποίησης όταν ήταν παιδί, όπως και η μητέρα του, από τον πατέρα του, με αποτέλεσμα τα βιώματα του, να αφήσουν ανεξίτηλα ψυχικά τραύματα στον καταδικασθέντα.
Σημειώνεται ότι, ο 43χρονος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.