Ποινή φυλάκισης στον συζυγοκτόνο – Τον αποκάλεσε τσιγκούνη και την χτύπησε μέχρι θανάτου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 χρόνων στο αδίκημα της ανθρωποκτονιας, της 82χρονης Γιαννούλας Χαραλάμπους, η οποία φονεύθηκε στις 6 Ιουνίου 2022 στην αυλή της κατοικίας της, από τα χέρια του ηλικιωμένου συζύγου της.

Στην απόφαση σημειώνεται ότι η δολοφονία της 84χρονης διαπράχθηκε χωρίς να υπάρχει κίνητρο, με τον κατηγορούμενο να δείχνει πλήρη αδιαφορία.

 

Τον αποκάλεσε τσιγκούνη και την χτύπησε μέχρι θανάτου

Ως μετριαστικοι παράγοντες λήφθηκαν υπόψη η άμεση παραδοχή του κατηγορούμενου, τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, οι οικογενειακές καταστάσεις, το λευκό ποινικό μητρώο. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ηλικία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο 84χρονος κατηγορούμενος σε προηγούμενη δικάσιμο παραδέχθηκε τη μία και μοναδική κατηγορία που αντιμετωπίζει, αυτήν της ανθρωποκτονίας.

Σε θεληματική του κατάθεση ανέφερε ότι ξύπνησε μαζί με τη 82χρονη και αυτή άρχισε να του μουρμουρά (γκρινιάζει) ζητώντας του χρήματα για να πάνε στον μπακάλη, ενώ τον αποκάλεσε τσιγκούνη.

Ακολούθως, μετά το λεκτικό επεισόδιο και ενώ η 82χρονη βρισκόταν στην πίσω αυλή της οικίας τους και ασχολείτο με το άπλωμα μπουγάδας, ο 84χρονος μετέβη στην αποθήκη και αφού πήρε το σφυρί, την αιφνιδίασε και άρχισε να την κτυπά επανειλημμένα στο κεφάλι, μέχρι που έπεσε αιμόφυρτη στο έδαφος. Ο θάνατος της άτυχης Γιωργούλλας Χαραλάμπους, επήλθε από βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, προκληθείσα από αμβλύ και θλον όργανο. Τον κατηγορούμενο εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Ροδοσθένης Μ. Ροδοσθένους και Μαριέττα Κολνάκου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.