Ποινική έρευνα κατά στελέχους της ΕΦ για το θάνατο του 27χρονου ΣΥΟΠ μετά από πτώση από ελικόπτερο

Ποινική δίωξη εναντίον ενός στελέχους της Ε.Φ. για πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, αποφασίστηκε αναφορικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 27χρονου Δεκανέα ΣΥΟΠ, μετά από πτώση του από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς, τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τη Ελένη Κωνσταντίνου, λειτουργό του γραφείου επικοινωνίας της Αστυνομίας, η  υπόθεση θα καταχωρηθεί και θα εκδικαστεί από το Στρατιωτικό Δικαστήριο, το οποίο έχει και την αποκλειστική δικαιοδοσία.

Ο 27χρονος ΣΥΟΠ απεβίωσε στις 29 Ιουνίου 2022 μετά από τραυματισμό στο πλαίσιο προγραμματισμένης εκπαιδευτικής άσκησης και αφησε την τελευταία του πνοή το στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας όπου νοσηλευόταν.

Εξάλλου, όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Ταγματάρχης Ανδρέας Στυλιανού, η υπόθεση εξετάζεται από το Στρατοδικείο το οποίο ως σώμα λειτουργεί κάτω από το Ανώτατο Δικαστήριο, λόγω του ότι το περιστατικό θανάτου του ΣΥΟΠ σημειώθηκε εν ώρα υπηρεσίας.

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας κλήθηκε να σχολιάσει και τις άλλες δύο υποθέσεις που είναι υπό διερεύνηση, του θανάτου της ΣΥΟΠ Νάταλης Νεοφύτου και του λοχαγού Ξάνθου Κυριάκου και όπως είπε, ευελπιστεί ότι λίαν συντόμως θα ολοκληρωθούν τα πορίσματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.