Ποιοι δρόμοι θα επηρεαστούν σήμερα από εργασίες στο οδικό δίκτυο-Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο

Στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε σοβαρό πρόβλημα. Ωστόσο, λόγω εργασιών που εκτελούνται σε διάφορες περιοχές είναι πιθανόν να επηρεάζεται η ομαλή διακίνηση της τροχαίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στο πλαίσιο Κατασκευής του Περιμετρικού Αυτοκινητοδρόμου Λευκωσίας, η ανατολική λωρίδα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού με κατεύθυνση προς Λεμεσό είναι κλειστή για την τροχαία κίνηση από το ύψος του Ζυγιστικού Σταθμού Λατσιών, μέχρι την έξοδο προς τη Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού με κατεύθυνση προς τη Λεμεσό, στο συγκεκριμένο τμήμα, θα διεξάγεται με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία οχημάτων από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού προς Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου θα είναι απρόσκοπτη.

Στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λάρνακας, στο τμήμα από Καλό Χωριό μέχρι την Κοφίνου, την περίοδο 22/02/2021 – 12/03/2021, μεταξύ των ωρών 8.00π.μ – 3.00μ.μ., καθημερινά εκτός Κυριακής και αργιών, διεξάγονται εργασίες κοπής χόρτων και κοπής/κλαδέματος δέντρων/ακακιών και μαζέματος άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου και στις δύο κατευθύνσεις, δεν επηρεάζεται η κυκλοφορία.


Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρoμίου Λάρνακας – Παραλιμνίου, μεταξύ των ωρών 08:00 – 15:00, στο τμήμα από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι την έξοδο προς Ξυλοφάγου και από τις δύο κατευθύνσεις, εκτελούνται εργασίες κλαδέματος και μαζέματος άχρηστων αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι οποίες διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου, δεν θα επηρεαστεί η κυκλοφορία.

Επίσης στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιου Λάρνακας – Παραλιμνίου, διεξάγονται εργασίες επιδιόρθωσης οδοστρώματος, μεταξύ των ωρών 8.00π.μ. και 2.30μ.μ.. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από το Αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς, κλείνει τμηματικά η μια λωρίδα κυκλοφορίας για μήκος 1000μ. περίπου, και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην πόλη Λευκωσίας, τα φώτα τροχαίας της διασταύρωσης της λεωφόρου Μακαρίου, με την οδό Εθνικής Φρουράς, παρά το ξενοδοχείο Landmark (πρώην Χίλτον), έχουν μετακινηθεί νοτιότερα κατά 15 μέτρα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής στην οδό Εθνικής Φρουράς. Συγκεκριμένα, η σύνδεση μεταξύ λεωφόρου Μακαρίου και λεωφόρου Καλλιπόλεως διεξάγεται εξολοκλήρου μέσω της προσωρινής παράκαμψής της οδού Εθνικής Φρουράς. Σημειώνεται ότι, για οχήματα που κινούνται από Λεμεσό προς Λευκωσία, η διέλευση προς την οδό Χαλκοκονδύλη γίνεται διαμέσου της οδού Φιλήμονος, ενώ η δεξιόστροφη κίνηση προς την οδό Εθνικής Φρουράς διεξάγεται κανονικά.

Επίσης στην επαρχία Αμμοχώστου, τμήματα των δρόμων Σωτήρας – Λιοπετρίου και Σωτήρας – Παραλιμνίου, παραμένουν κλειστά για την τροχαία κίνηση λόγω οδικών έργων, που διεξάγονται, μεταξύ των ωρών 7.30π.μ. και 6.30μ.μ..


Στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας – Λεμεσού, μεταξύ των ωρών 7.π.μ. – 4.00μ.μ., καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, διεξάγονται κατασκευαστικές εργασίες αγωγών νερού από το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, τμήμα της μιας λωρίδας κυκλοφορίας του δρόμου, από τη ‘Δεξαμενή Σταυροβουνίου’, μέχρι το αντλιοστάσιο του ΤΑΥ στην Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, κλείνει τμηματικά σε μήκος 100 μέτρων περίπου (συνολικό μήκος 930 μέτρα, περίπου) και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση προσωρινών φώτων τροχαίας.

Εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος διεξάγονται και στο δρόμο προς Καλαβασό, από τις 7.30 το πρωί μέχρι τις 3.00 το απόγευμα, στο τμήμα του δρόμου από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου μέχρι πριν την είσοδο στην Κοινότητα Καλαβασού. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου προς Καλαβασό κλείνει τμηματικά για 100 μέτρα ανά φορά και η τροχαία κίνηση διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

Προτρέπονται όσοι θα διακινούνται στο οδικό δίκτυο να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή για αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.