Ποιος είναι ο πιο… ψεύτης;

Του
Παναγιώτη Βασιλείου

Ας κάνουν ένα συνέδριο και να λύσουν (ή όχι) τις διαφορές τους. Τι τους φταίνε οι πολίτες και «κοκορομαχούν» στις τηλεοράσεις για το ποιος είναι ο πιο ψεύτης από τους δύο;

Με αγωνία περίμενα να παρακολουθήσω το debate της Πέμπτης ανάμεσα στους τρεις βασικούς διεκδικητές της προεδρίας, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Περίμενα να ακούσω κάτι διαφορετικό από αυτά που άκουσα τις προηγούμενες φορές που «τέθηκαν αντιμέτωποι» ενώπιον του κυπριακού λαού, όμως αντί αυτού είδα, όπως και εσείς, τους δύο συναγερμικούς υποψηφίους να σπαταλούν σχεδόν όλο το χρόνο τους και να αναλώνονται στο ποιος είναι πιο συναγερμικός, ποιος είναι πιο… εκλεκτός του Νίκου Αναστασιάδη και ποιος λέει πιο πολλά ψέματα.

Κάπου στη μέση της συζήτησης ήταν και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος χρησιμοποίησε όσο χρόνο είχε στη διάθεσή του και απάντησε χωρίς φανφάρες στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ο κ. Μαυρογιάννης στις ερωτήσεις που του έθεταν οι συνάδελφοι απαντούσε πάντα συγκεκριμένα, χωρίς μεγάλα λόγια και χωρίς να κάνει τον ειδήμονα πως τα γνωρίζει όλα, εν αντιθέσει με τους κ.κ. Νεοφύτου και Χριστοδουλίδη, οι οποίοι έψαχναν αφορμές να αποφεύγουν ερωτήσεις και να μιλάνε για άλλα ντ’ άλλων πράγματα.

Αντί να συζητούν με θέσεις και προτάσεις για όσα απασχολούν την κοινωνία, την ακρίβεια, τις εκποιήσεις, το μέλλον των νέων ανθρώπων σε αυτόν τον τόπο, οι δύο επίδοξοι συνεχιστές της διακυβέρνησης Αναστασιάδη ερίζουν για το ποιος έχει τη στήριξή του.

Περιμέναμε να ακούσουμε προτάσεις, λύσεις για διάφορα ζητήματα που μας ταλαιπωρούν ως πολίτες ετούτου του τόπου και αντί αυτού, πολλά λίγα ακούσαμε από τους δύο συναγερμικούς υποψηφίους.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία είναι πάρα πολλά, τα βιώνουμε καθημερινώς, με τις τιμές των βασικών αγαθών να παραμένουν στα ύψη, την ίδια ώρα που οι μισθοί παραμένουν στα ίδια επίπεδα και τους κυβερνώντες να πανηγυρίζουν για τη θέσπιση του κατώτατου μισθού των 900 ευρώ.

Η κυπριακή κοινωνία μπούχτισε να βλέπει δηλώσεις και όχι έργα από τους κυβερνώντες, που η μόνη τους έγνοια είναι να απαντήσουν στις ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης και όχι να λύσουν τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν. Κάνουν λόγο για γκεμπελική προπαγάνδα, γυρίζουν το χρόνο πίσω και θυμούνται την πενταετία 2008-2013, λες και ο χρόνος σταμάτησε και δεν κυβερνούν εδώ και 10 χρόνια.

Πραγματικά ο κόσμος μπούχτισε και θέλει αλλαγή, η οποία δεν θα έρθει με ένα πρόσωπο – μέλος της τωρινής κυβέρνησης, ούτε με τον πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος, αλλά με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι έτοιμος να συγκρουστεί με το κατεστημένο και τα κακώς έχοντα ετούτου του τόπου.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.