Ποιος θα ακολουθήσει τους Αμερικανούς στη Σελήνη;

Ο επικεφαλής της NASA γνωστοποίησε ότι η επιλογή των πρώτων χωρών που θα στείλουν τους αστροναύτες τους στη Σελήνη, μετά τους Αμερικανούς, θα εξαρτηθεί από τις διεθνείς συνδρομές στο πρόγραμμα που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ για την επιστροφή στη Σελήνη.

«Όταν κάνουμε τον λογαριασμό των συνδρομών των διεθνών εταίρων μας σε αυτήν την επιχείρηση, μπορείτε να φανταστείτε ότι πολλές χώρες θα εμπλακούν, σε επαρκές επίπεδο, ώστε να ζητήσουν να στείλουν έναν αστροναύτη στο έδαφος της Σελήνης», δήλωσε ο Tζιμ Μπριντενστάιν, διοικητής της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο 70ο Διεθνές Συνέδριο Αστροναυτικής, που διεξάγεται αυτήν την εβδομάδα στην Ουάσινγκτον.

Ευρωπαίοι και Ιάπωνες έχουν πει δημοσίως ότι θα ήθελαν να στείλουν τους αστροναύτες τους στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis, βάσει του οποίου προβλέπεται μια πρώτη προσελήνωση δύο Αμερικανών το 2024, και κατόπιν άλλες αποστολές.

«Θέλουμε να στείλουν τους αστροναύτες τους στη Σελήνη. Στόχος μας είναι πολλές χώρες να ζήσουν και να εργαστούν στη Σελήνη την ίδια στιγμή», σημείωσε ο Tζιμ Μπριντενστάιν.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.