«Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι ο ΠτΔ δεν έχει καμία σχέση με το Δικηγορικό Νίκος Αναστασιάδης;»

  • Το ΑΚΕΛ εγγράφει τα Pandora Papers στην Επιτροπή Ελέγχου
  • Δεν πείθει ο Αναστασιάδης και  διασύρει την Κύπρο διεθνώς

Ο Νίκος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση Συναγερμού ξαναέβαλαν την Κύπρο στα διεθνή πρωτοσέλιδα, με τρόπο που διασύρει τη χώρα. Δημοσιογράφοι στο εξωτερικό θέτουν ερωτήσεις στον κ. Αναστασιάδη για την εμπλοκή του στα Pandora Papers, όμως οι απαντήσεις του δεν πείθουν κανένα, ανέφερε χθες σε δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς, θέτοντας επιπλέον και μερικά… ρητορικά ερωτήματα.

«Ποιος θα μπορούσε άραγε να πιστέψει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει καμία σχέση με το Δικηγορικό Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης;», διερωτήθηκε με νόημα ο κ. Κουκουμάς, για να συνεχίσει: Ισχυρίζεται ο Πρόεδρος ότι δεν είχε κανένα ρόλο στο Γραφείο από το 1997. Όμως, στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων που ο ίδιος δημοσιοποίησε λίγο πριν την εκλογή του στην Προεδρία καταγράφονται αμοιβές και μερίσματα εκατοντάδων χιλιάδων από το Γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και συνδεδεμένες εταιρείες. Αλλά ακόμα και μετά την εκλογή του, ο κ. Αναστασιάδης καλούσε στο Προεδρικό τους συνέταιρους και τους πελάτες του Γραφείου του, όπως αποκάλυψε προχθές (σ.σ. Τρίτη) ο τέως σύμβουλος του Προέδρου.

Ο Eκπρόσωπος Τύπου της Εζεκία Παπαϊωάννου, είπε επιπλέον πως ο κ. Αναστασιάδης είναι εκτεθειμένος και πάνω από όλα εκθέτει και διασύρει την Κύπρο. «Ο δε Δημοκρατικός Συναγερμός συνεχίζει να συγκαλύπτει και να δικαιολογεί την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος του κ. Αναστασιάδη. Αυτό επιβεβαιώνει ότι ο εξευτελισμός της χώρας ανά το παγκόσμιο αποτελεί έργο και ευθύνη συνολικά της συναγερμικής παράταξης».

Σημειώνεται ότι το ΑΚΕΛ ενέγραψε χθες το θέμα των Pandora Papers στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, όπου κυβέρνηση και Συναγερμός θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Σε απάντησή του το Προεδρικό, διά στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, ανέφερε πως «είναι σχήμα οξύμωρο να βρίσκονται μαζί σε μία πρόταση οι λέξεις ΑΚΕΛ και υπόληψη», προσφεύγοντας, ελλείψει επιχειρημάτων, στην προσφιλή τακτική της επίθεσης με αναμασημένες υποθέσεις Δρομολαξιάς, Τζιοβάνη, κ.λπ…

Ο ΔΗΣΥ, με ανακοίνωσή του, πλήρως «συμβεβλημένος» με το Προεδρικό Μέγαρο, κατηγόρησε το ΑΚΕΛ για «κοντή μνήμη» ως ένα «σύμπτωμα διαρκείας», ανατρέχοντας και πάλι στο παρελθόν, ως μηχανισμός άμυνας σε κάθε σκάνδαλο που βαραίνει την κυβερνητική παράταξη και τον Πρόεδρο και τα οποία δίνουν τη μία «πρωτιά» μετά την άλλη στη χώρα.

Απάντηση Κουκουμά σε Πινδάρου και Προεδρικό

«Πάλι δεν έδωσε απαντήσεις ο Νίκος Αναστασιάδης για το… συνονόματο γραφείο. Η Κύπρος διασύρεται καθημερινά ανά τον κόσμο και η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, αντί να προστατεύσει τη χώρα, αναζητά απελπισμένα σανίδα σωτηρίας στο παρελθόν. Μάλλον δεν έχει καταλάβει το Προεδρικό και η Πινδάρου ότι δεν είναι μόνο το ΑΚΕΛ που καταγγέλλει τη σύγκρουση συμφέροντος του κ. Αναστασιάδη, αλλά ολόκληρη η Κύπρος. Και πλέον η Ευρώπη και ο κόσμος όλος. Πάντως και πάλι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έδωσε απαντήσεις για το συνονόματο γραφείο, που βρίσκεται κάτω από σωρεία υποθέσεων διαπλοκής και σύγκρουσης συμφέροντος».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy