Εσύ ποιου βιβλίου το εξώφυλλο διάβασες ψες;

Του Παναγιώτη Πενταλιώτη

Και βιβλιοφάγος (στις κάσιες) μάς προέκυψε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, μαζί με όλα τα άλλα.

Την περασμένη εβδομάδα, σε ραδιοφωνική εκπομπή, θέλοντας να δείξει ότι η κάθε ώρα του δεν πάει χαμένη, φρόντισε να μας ενημερώσει ότι πριν κοιμηθεί, χαλαρώνει με την ανάγνωση βιβλίων.

Λογικό, θα πείτε, για έναν άνθρωπο ο οποίος δηλώνει ούτε λίγο ούτε πολύ βιβλιοφάγος. Έχει, μάλιστα, 5-6 χιλιάδες βιβλία στη βιβλιοθήκη του. Βέβαια διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε… κάσιες λόγω έλλειψης χώρου.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα πότε πρόλαβε να διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία. Δεδομένης της ηλικίας του, θα πρέπει να διαβάζει από 20 χρονών 22 ώρες το 24ωρο για να προλάβει να διαβάσει και τις 6 χιλιάδες βιβλία.

Αλλά ας μην είμαστε κακεντρεχείς… Επακριβώς, δήλωσε ότι έχει διαβάσει τα περισσότερα. Ας πούμε… δυόμισι χιλιάδες βιβλία; Αυτό μας κάνει περίπου 18 ώρες την ημέρα από την ηλικία των 25. Του μένουν δηλαδή και 6 ώρες ύπνου. Μια χαρά.

Παρόλα αυτά στην ερώτηση «Ποιο βιβλίο διάβασες χθες βράδυ;» δεν θυμόταν ποιο βιβλίο διάβασε μόλις την προηγούμενη νύχτα! Δεν ήξερε καν τον τίτλο του βιβλίου. Αρκέστηκε σε μια μικρή περιγραφή σαν και αυτές που διαβάζει κάποιος στο οπισθόφυλλο της έκδοσης. Είναι σαν να με βάζεις εμένα αυτή τη στιγμή να σας πω τι θυμούμαι από τον «Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου» που διάβασα στην 1η Γυμνασίου.

Αν το σκεφτείς λίγο, βέβαια, είναι λογικό να μη θυμάται. Μπορεί να ήταν από τις μέρες που -και πάλιν πριν κοιμηθεί- «χαλαρώνει» με σάτιρα, όπως δήλωσε σε άλλη εκπομπή, στο CasaDeMikel συγκεκριμένα.

Πολυμήχανος! Και διαβάζει βιβλία πριν κοιμηθεί, και βλέπει σατιρικές εκπομπές, ανάλογα σε ποιο ακροατήριο απευθύνεται.

Ζούμε όμως στην εποχή που η πληροφόρηση είναι άμεση και προσβάσιμη σε όλους. Το να «ξεχνά» κάποιος τι είπε πριν ή να δίνει «παράσταση» αναλόγως ακροατηρίου, δεν περνά απαρατήρητο.

Ας μιλήσουμε συγκεκριμένα:

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, στις 10 μ.μ.: Ο Ν. Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Ανδρέα Κημήτρη εάν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωράει και το ΕΛΑΜ. Και απάντησε: «Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε τον κυπριακό λαό. Δεν είμαστε εδώ για να αποκλείσουμε κανέναν και είμαστε έτοιμοι για μια συλλογική προσπάθεια στη βάση ενός συγκεκριμένου προεκλογικού προγράμματος». Σε διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου εάν αποκλείει το ΕΛΑΜ, απάντησε αρνητικά: Όχι. Ξεκάθαρα, η πλέον ξεκάθαρη απάντησή του.

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 7 μ.μ.: Δεν πέρασαν ούτε 10 ώρες από την ανοιχτή πρόσκληση του αντισυστημικού Νίκου προς το ΕΛΑΜ και μιλώντας σε άλλη ραδιοφωνική εκπομπή, του ζήτησε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ηλιάδη να επιβεβαιώσει τη δήλωση της προηγούμενης νύχτας. Εκεί δήλωσε: «Θα μιλήσω με όλα τα κόμματα, εκτός του ΕΛΑΜ, με το οποίο υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες και εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε να υπάρξει συνεργασία».

Μπροστά στην έκπληξη της δημοσιογράφου, του τύπου «δεν άκουσα, πώς είπατε, συγγνώμη κύριε ποιος είστε; Άλλα ψες, άλλα σήμερα το πρωί;» απάντησε εκνευρισμένος: «Ξέρω πολύ καλά τι λέω», παραπέμποντάς μας ουσιαστικά στον ωριλά της γειτονιάς μας.

Έλα όμως που δεν σκέφτηκε να ενημερώσει το επιτελείο του για την κωλοτούμπα και η Τζόζη, που φαίνεται ξενύχτησε την Πέμπτη το βράδυ και ξύπνησε Παρασκευή μεσημέρι, άφησε σε ραδιοφωνική εκπομπή και πάλι την πόρτα ανοιχτή προς το ΕΛΑΜ.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.