Πόλεμος στην Ουκρανία-Ερντογάν: Εκ νέου πρόταση για συνάντηση Ζελένσκι – Πούτιν στην Τουρκία

Την πρότασή του για συνάντηση των δύο ηγετών της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Τουρκία επανέλαβε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, συζητήθηκε η συνάντηση των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη. Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η συνάντηση της ουκρανικής και ρωσικής αντιπροσωπείας διαπραγματευτικής ομάδας στην Κωνσταντινούπολη έδωσε ουσιαστική ώθηση στη διαδικασία που διεξάγεται για τον τερματισμό του πολέμου και την εδραίωση της ειρήνης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θεωρεί σημαντικό να δοθούν κάποια σημάδια για τη μείωση της έντασης έπειτα από τις διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη και επανέλαβε την πρότασή του για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι στην Τουρκία.  Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Ταγίπ  Ερντογάν για τη διοργάνωση της συνάντησης της ουκρανικής και ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κωνσταντινούπολη.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.