Πόλεμος στην Ουκρανία: Τεθωρακισμένα οχήματα για πρώτη φορά και πρόσθετο οπλισμό στέλνει η Βρετανία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ο Υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Γουάλας δήλωσε ότι η χώρα του θα αποστείλει για πρώτη φορά τεθωρακισμένα οχήματα στον ουκρανικό στρατό, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τους μέχρι τώρα αμυνόμενους Ουκρανούς να πλήξουν πλέον ρωσικές γραμμές στο ανατολικό μέτωπο.

Τα οχήματα θα είναι τύπου Mastiff, κάθε ένα εκ των οποίων ζυγίζει 23 τόνους και έχει ειδική κατασκευή για να αντέχει σε εκρήξεις αυτοσχέδιων μηχανισμών.

Σχεδιάστηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν. Μπορεί να μεταφέρει δέκα στρατιώτες.

Επίσης, η Βρετανία θα στείλει στην Ουκρανία προηγμένους αντιαεροπορικούς πυραύλους τύπου Starstreak, ακόμα 800 αντιαρματικούς πυραύλους, κράνη και διόπτρες νυχτερινής όρασης, επιπλέον των 200.000 κομματιών οπλισμού που έχουν ήδη σταλεί από το Λονδίνο.

Μιλώντας από εκδήλωση του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, ο κ. Γουάλας απέφυγε να πει αν θα σταλούν και πύραυλοι κατά πλοίων που έχει ζητήσει ο Πρόεδρος Μακρόν.

Ο Βρετανός Υπουργός δήλωσε: «Η δέσμευσή μας είναι να στηρίξουμε την Ουκρανία και να διασφαλίσουμε ότι έχουν όση περισσότερη βοήθεια γίνεται ώστε να αμυνθούν. Και αν η τακτική της Ρωσίας αλλάξει, τότε θα αλλάξουν και αυτά που τους δίνουμε».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.