Πόλη Χρυσοχούς: Διαμαρτυρία για την υπολειτουργία του νοσοκομείου – Διερευνάται ιατρική αμέλεια για τον 77χρονο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στην Πόλη Χρυσοχούς για την υπολειτουργία του νοσοκομείου της πόλης.

Μιλώντας στον Άστρα, ο Δήμαρχος Γιώτης Παπαχριστοφή, τόνισε ότι πεθαίνουν άνθρωποι λόγω της υπολειτουργίας του νοσοκομείου. Εξήγησε ότι υπάρχουν 3 ασθενοφόρα, ωστόσο μόνο ένα πλήρωμα.

Επισήμανε ότι αν υπήρχαν άτομα να στελεχώσουν το δεύτερο ασθενοφόρο και μπορούσαν να μεταφέρουν στο Νοσοκομείο της Πάφου τον 77χρονο που έχασε τη ζωή του, ίσως τώρα ζούσε.

Σημείωσε μάλιστα ότι ο συγκεκριμένος ασθενής πήγε 3 φορές στο νοσοκομείο και φαίνεται ότι δεν έγινε σωστή διάγνωση από το ιατρικό προσωπικό.

Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε ότι ο μοναδικός καρδιολόγος του νοσοκομείου όπως και δύο ειδικοί γιατροί έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και οι Πρώτες Βοήθειες.

Σήμερα η νεκροτομή του 77χρονου

Διενεργείται σήμερα η νενομισμένη νεκροτομή επί της σωρού του 77χρονου που απεβίωσε σε ταξί ενώ μεταφερόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Νικολάου η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες του θανάτου του 77χρονου και επιπρόσθετα μετά από την καταγγελία που έγινε από συγγενικό του πρόσωπο, διερευνάται και το ενδεχόμενο της ιατρικής αμέλειας σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Ο κ . Νικολάου  ανέφερε πως για το συγκεκριμένο περιστατικό θα βοηθήσει και η νενομισμένη νεκροτομή που θα γίνει επί της σορού του 77χρονου, η οποία θα διενεργηθεί σήμερα. Η νεκροτομή, πρόσθεσε, θα γίνει από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου στις 12:30 στο Νεκροτομείο του Νοσοκομείου Πάφου.

Στο μεταξύ το θέμα υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Πάφου επαναφέρει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, ανακοινώνοντας πως το Σάββατο πριν το μεσημέρι  θα διοργανώσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας και για τον τοπικό αστυνομικό σταθμό που είναι υποστελεχωμένος, αλλά και για την «υποβάθμιση του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τον περιφερειακό διευθυντή των Νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου του ΟΚΥπΥ όπως του υποβληθεί έκθεση όλων των γεγονότων του περιστατικού του αιφνίδιου θανάτου του 77χρονου κατοίκου Πόλης Χρυσοχούς.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.