Πόλη Χρυσοχούς: Διαμαρτυρία για υποστελέχωση νοσοκομείου και αστυνομικού σταθμού

smart

Ο Δήμος Πόλεως Χρυσοχούς οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου με θέμα την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και του Αστυνομικού Σταθμού Πόλεως Χρυσοχούς. 

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν Βουλευτές της επαρχίας Πάφου, κοινοτάρχες, οργανωμένα σύνολα, φορείς, δημότες και κάτοικοι του διαμερίσματος Π. Χρυσοχούς στηρίζοντας την εκδήλωση διαμαρτυρίας και ενώνοντας τη φωνή τους στην απαίτηση όπως η Πολιτεία επιλύσει άμεσα τα δύο αυτά φλέγοντα ζητήματα που τους απασχολούν διαχρονικά.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους,  ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή, ανέφερε πως «δυστυχώς για ακόμη μια φορά καλούμε τον κόσμο του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς να διαμαρτυρηθεί για την υποστελέχωση του τοπικού αστυνομικού σταθμού και του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές».

«Οι υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί από τα προηγούμενα χρόνια και στις προηγούμενες συναντήσεις που είχαμε με τους Υπουργούς και τους υπεύθυνους, δυστυχώς δεν έχουν υλοποιηθεί, και αναγκαζόμαστε σήμερα να καλούμε τον κόσμο εδώ να διαμαρτύρεται», είπε.

Ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε επίσης πως «δεν γίνεται με τρία άτομα βάρδια να καλείται ο τοπικός αστυνομικός σταθμός να καλύπτει μια περιοχή ενός Δήμου και 30 κοινοτήτων και να ελέγχουν και να αστυνομικά κρατητήρια».

Νιώθουμε, συνέχισε, πλήρη ανασφάλεια. Επί τούτου πρόσθεσε, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «διότι δεν βρίσκουν αλλού να τους κατανοήσουν».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα, όπως αυτή την φορά , ο ΠτΔ ανταποκριθεί και στελεχώσει σωστά τον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς.

Σε σχέση με την υποστελέχωση του Νοσοκομείου Π. Χρυσοχούς, είπε πως ο μοναδικός καρδιολόγος και οι δύο ειδικοί ιατροί έχουν μεταφερθεί στα Νοσοκομεία Πάφου και Λεμεσού για να βοηθήσουν στις μονάδες COVID-19. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην μη επάνδρωση του χημείου και του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς αλλά και στο ένα πλήρωμα του ασθενοφόρου με όλα τα αρνητικά επακόλουθα.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι «στις 14 Δεκεμβρίου που θα επισκεφτεί την Πόλη Χρυσοχούς ο Υπουργός Υγείας όλα αυτά τα θέματα να τα επιλύσει».

Συμμετοχή από ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ συμμετείχε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση και υπολειτουργία του νοσοκομείου και του αστυνομικού σταθμού Πόλης Χρυσοχούς που διοργανώθηκε στις 4 Δεκεμβρίου έξω από το Δημαρχείο Πόλεως Χρυσοχούς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Αντιπροσωπεία στελεχών της Επαρχιακής Γραμματείας του ΑΚΕΛ Πάφου και της ΕΔΟΝ καθώς και αρκετά μέλη και στελέχη του Κόμματος, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Βαλεντίνος Φακοντής.

Εκατοντάδες πολίτες από την ευρύτερη περιοχή, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι δεν δέχονται άλλο την κοροϊδία και ούτε ανέχονται να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, απαιτώντας επιτέλους να επιδειχθεί η αναγκαία πολιτική βούληση από πλευράς της κυβέρνησης, ώστε να δοθούν επιτέλους οριστικές λύσεις στα σοβαρά αυτά προβλήματα και ελλείψεις που κοστίζουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.