Πόλη Χρυσοχούς: «Κουρεύονται» οι παρανομίες ξενοδοχείου

Στήριξαν τις παρανομίες βουλεύτες του ΔΗΣΥΑρχιτέκτονες μέλη του ΕΤΕΚ αλλά και στελέχη της Πολεοδομίας φέρονται αποφασισμένοι να επιμένουν στην κατεδάφιση των επιπλέον ορόφων ξενοδοχείου που κτίστηκε στην Πόλη Χρυσοχούς χωρίς πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής, και από δύο ορόφους που προβλεπόταν κατάληξε  να είναι πενταώροφο.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, δεν αποκλείεται να δεχθεί τις πιθανές εισηγήσεις αφού δεν του μένει άλλη επιλογή, στην προσπάθειά του να νομιμοποιήσει το κτήριο με την έκδοση των απαραίτητων αδειών ο ιδιοκτήτης

Το ύψος του κτηρίου αντί 14 μέτρα που επιτρεπόταν έφτασε στα 18 και το μήκος αυξήθηκε από 80 μέτρα που επιτρεπόταν, στα 100 μέτρα.

Βασικός στόχος είναι η μείωση του όγκου κυρίως στην όψη του κτηρίου και αυτό μεταφράζεται σε κατεδάφιση του ογκώδους πλαισίου στα πλευρά αλλά και πάνω από το ξενοδοχείο. Αυτό θα οδηγήσει στη μείωση του μήκους και του ύψους του κτηρίου.

Δεν τηρήθηκε η άδεια 

Εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι το κτήριο όπως κτίζεται δεν διαφέρει ουσιαστικά από την αρχική άδεια που εγκρίθηκε (και η οποία δεν τηρήθηκε και δεν ισχύει) αλλά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν αποδεκτές προτάσεις της Επιτροπής.
Το ξενοδοχείο ανεγέρθηκε χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών, γι’ αυτό και ζητήθηκαν τροποποιημένα σχέδια τα οποία θα είναι τέτοια που να μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Υπενθυμίζεται, πως ενώ ο Δήμος Πόλεως παρά το ότι έλαβε γνώση ότι το ξενοδοχείο δεν ανεγείρετο με βάση τα αρχικά σχέδια που εγκρίθηκαν από την Πολεοδομία και ενώ το Τμήμα είχε εκδώσει «Ειδοποίηση Επιβολής», εξέδωσε άδεια οικοδομής στη βάση των αρχικών εγκεκριμένων σχεδίων του επαρχιακού γραφείου Πολεοδομίας.