Πολύ καλή η ποιότητα νερού που παρέχεται στην Πάφο

H πρόεδρος της Επιτροπής Υδατοπρομήθειας του Δήμου Πάφου , Πίτσα Παπαδοπούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιτροπή της οποίας προΐσταται είναι η απώλεια μεγάλων ποσοτήτων νερού από τους αγωγούς μας.

Προσπαθούμε – όπως είπε-  όπου είναι δυνατόν την αντικατάσταση αγωγών, παλιών ή προβληματικών υδρομετρητών και συζητούμε τώρα τους τρόπους πώς να περιορίσουμε στο ελάχιστον τις κλοπές νερού.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε πως η  ποιότητα νερού που παρέχεται στον Δήμο Πάφου είναι πολύ καλή, προσθέτοντας πως γίνονται  μικροβιολογικές αναλύσεις δύο φορές τον μήνα με δώδεκα δείγματα από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου, οι οποίες στέλλονται στο Κρατικό Χημείο για έλεγχο.

Χημικοί έλεγχοι σημείωσε “ γίνονται από τις κρατικές υγειονομικές υπηρεσίες με την ίδια συχνότητα”.

Επεσήμανε επίσης πως μέχρι σήμερα δεν είχαμε οποιοδήποτε πρόβλημα στην ποιότητα του νερού μας.

“Την καλοκαιρινή περίοδο αυτοί οι έλεγχοι θα γίνουν συχνότεροι λόγω της αύξησης του πληθυσμού στην πόλη μας και της κατανάλωσης μεγαλύτερων ποσοτήτων νερού”,συμπλήρωσε.

Η κ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ακόμη πως ο Δήμος Πάφου δεν θα προχωρήσει σε περικοπές νερού κατά τους θερινούς μήνες, σημειώνοντας πως  είναι αχρείαστη αυτή η ταλαιπωρία. “Πρέπει όλοι μας να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στην χρήση και κατανάλωση νερού, διότι δεν είναι κάθε χρονιά η ίδια με την προηγούμενη”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ)

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.