Πρόγραμμα εκδηλώσεων Τεχνολογικού Πανεπιστημίου – Κύπρου 5-11 Απριλίου 2021

 1. 5 Απριλίου 2021 | 10:00 – 12:00 & 16:00-17:00 και

7 Απριλίου 2021 | 16:00 – 19:00

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑKH ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Rolling Virtual Open Days 2021

Join Zoom Meeting: https://bit.ly/3flfJrX

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει σειρά διαδικτυακών παρουσιάσεων, με σκοπό την ενημέρωση για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά του προγράμματα και τις προοπτικές εργοδότησης ως επίσης για όλα όσα αφορούν τη φοίτηση στο πανεπιστήμιο.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 29 Μαρτίου μέχρι και τις 14 Απριλίου 2021, στις πιο κάτω ημερομηνίες και ώρες:

 • Δευτέρες 29/3, 5/4 και 12/4: 10πμ – 12μμ και 4μμ – 5μμ
 • Τετάρτες 31/3, 7/4 και 14/4: 4μμ-7μμ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία, στις μέρες και ώρες που θα διεξάγονται οι ενημερωτικές συνεδρίες, να συνομιλήσουν ζωντανά, μέσω της πλατφόρμας Zoom, με τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου μας, για να να ρωτήσουν, σε πραγματικό χρόνο, για όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν για τις επιλογές σπουδών και για τη φοιτητική ζωή στο ΤΕΠΑΚ, όπως είναι, για παράδειγμα, οι δυνατότητες στέγασης και εξασφάλισης υποτροφιών και οικονομικών διευκολύνσεων κ.α.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνδεθούν οποιαδήποτε στιγμή, όχι κατ’ανάγκη από την αρχή της συνεδρίας, από την άνεση του σπιτιού τους ή από όπου κι αν βρίσκονται, πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3flfJrX.  Δεν απαιτείται οποιαδήποτε προ-εγγραφή.

 1. 5 Απριλίου 2021 | 15:00 – 16:00

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Women in STEM: Why it matters?

Join Zoom Meeting: 
https://us02web.zoom.us/j/89901102746?fbclid=IwAR3pZVBzGCHGrcrs6XHlZxVnWp0sHada1KL0qp9VbjWDWsKEVG96vqvEE8

Το Κέντρο Καινοτομίας CUTing Edge: Αn American Space και το Κέντρο Γλώσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου παρουσιάζουν το διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Women in STEM: Why it matters?”

Why we need more women in STEM? What is the value of having more women in STEM and what is the reality in Cyprus? The story starts early – when we teach our girls that engineering is for boys; coding is not for them; science is a difficult field to choose. Then later, at school, we promote different jobs for girls and different for boys. How has the story changed throughout the years? More than 50% of women in computer science leave midcareer and walk away from a thriving industry. Which are the reasons that explain the leaking pipeline in STEM fields? The main barriers that hold women back will be shared along with practices and ideas on how we can empower and support women in these fields.

Γιατί χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες στους κλάδους STEM; Ποια είναι η πραγματικότητα στην Κύπρο; Η ιστορία ξεκινά απο πολύ νωρίς – όταν μαθαίνουμς στα κορίτσια ότι η μηχανική είναι για αγόρια, ο προγραμματισμός δεν είναι για αυτές, η επιστήμες είναι ένα δύσκολο πεδίο για να ασχοληθείς. Στη συνέχεια στο σχολείο προωθούμε διαφορετικά επαγγέλματα στια κορίτσια και διαφορετικά στα αγόρια. Πώς άλλαξε η ιστορία όμως όλα αυτά τα χρόνια; Πάνω από το 50% των γυναικών στην πληροφορική εγκαταλείπουν το επάγγελμα και απομακρύνονται από μια ακμάζουσα βιομηχανία. Ποιοι είναι οι λόγοι που εξηγούν τον το φαινόμενο αυτό; Τα κύρια εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στους κλάδους STEM θα αναφερθούν, μαζί με πρακτικές και ιδέες για το πώς μπορούμε να ενδυναμώσουμε και να στηρίξουμε τις γυναίκες σε αυτούς τους τομείς.

Oμιλήτρια:

 • Παναγιώτα Πολυκάρπου, Ερευνητική Συνεργάτης Gender Smart

Facebook Event: https://fb.me/e/2cwRuX3Mf 

 1. 6 Απριλίου 2021 | 10:30 – 12:00

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Συμβουλές για μια πετυχημένη Συνέντευξη Εργασίας

Join Zoom Meeting:
https://us02web.zoom.us/j/83118564005fbclid=IwAR2IvUarSFkuq3Z7ZZNzrnkiV24NRdx71d59V73NLnH8o4awm0ncnKRM6w#success

Το Κέντρο Καινοτομίας CUTing Edge: Αn American Space και το Κέντρο Γλώσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου  παρουσιάζουν το διαδικτυακό σεμινάριο “Συμβουλές για μια πετυχημένη συνέντευξη εργασίας”.

Στόχος σεμιναρίου: Συμβουλές και τεχνικές με σκοπό την κατάλληλη προετοιμασία για τη συνέντευξη καθώς και για τη διαχείριση των ερωτήσεων κατά τη διάρκεια της, με στόχο την αποτελεσματική ανάδειξη των προσόντων και ταλέντων των υποψηφίων με αυτοπεποίθηση.

Seminar objective: Provide participants with useful tips and techniques to prepare appropriately for an interview and perform effectively during the process, by presenting their qualifications and their talents in confidence with the aim of getting the desired job offer.

Εισηγητής:

 • Γιώργος Κόκου, Συντονιστής Γραφείου Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο

Facebook Event: https://fb.me/e/1juasYn8e

 1. 6 Απριλίου 2021 | 17:00 – 19:30

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Ανάπτυξη ενός πολιτισμικά επαρκούς και συμπονετικού προγράμματος εκπαίδευσης για την υγεία και την κοινωνική φροντίδα των ΛΟΑΤ+ (IENE 9)

Join Zoom Meeting: 

https://us02web.zoom.us/j/81844660458?pwd=VjV4aGxseXdpdFVxaE9SR1A0RXQ2UT09&fbclid=IwAR0yy3qbBciSPL7k6PRIwxRxHw0Rt14EhXdouNlAKU-dvJUopGRlSNMIEBI#success

To Τμήμα Νοσηλευτικής του ΤΕΠΑΚ συμμετέχει ως εταίρος στο πιο πάνω Ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+, μαζί με άλλα έξι εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης. Το έργο αυτό σκοπό έχει να ενδυναμώσει τις δεξιότητες των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων όσον αφορά θέματα των ΛΟΑΤ+.
Οι στόχοι του προγράμματος είναι να αναπτύξει εργαλεία διδασκαλίας και μάθησης για να χρησιμοποιηθούν από εκπαιδευτές/εκπαιδευόμενους στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας, βελτιώνοντας τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση τους στη διδασκαλία θεμάτων ΛΟΑΤ+. Επιπρόσθετα, στοχεύει στη δημιουργία οδηγού καλής πρακτικής για την ανάπτυξη εκπαιδευτικού προγράμματος που να περιλαμβάνει τα άτομα ΛΟΑΤ+.

Το 2021 θα εφαρμοστεί πιλοτικά ένα Mαζικά Ανοικτό Διαδικτυακό Πρόγραμμα (ΜΟΟC) με στόχο την ευαισθητοποίηση των αναγκών υγείας και κοινωνικής φροντίδας των ΛΟΑΤ+.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς, ακαδημαικούς, κοινωνιολόγους, ψυχολόγους, άτομα που ασχολούνται με θέματα ΛΟΑΤ+.

 1. 6 Απριλίου 2021 | 18:30 – 19:30

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Από την φοιτητική ζωή στο εργασιακό περιβάλλον/ From College Life to the Workplace

Join Zoom Meeting: https://bit.ly/3bUxrip

Στo πλαίσιo των δράσεων του Δικτύου Ενίσχυσης της Μάθησης, το Κέντρο Φοιτητικής Ανάπτυξης παρουσιάζει το διαδικτυακό σεμινάριο: “Από τη φοιτητική ζωή στο εργασιακό περιβάλλον”.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να συζητήσει τη διαδικασία της μετάβασης που περνάει ένας φοιτητής και μια φοιτήτρια όταν ετοιμάζεται να μπει στην αγορά εργασίας. Η προσέγγιση του θέματος θα είναι σε συναισθηματικό επίπεδο και σε πρακτικό. Θα συζητηθούν οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένας νεαρός επαγγελματίας και κριτήρια μιας επιτυχούς μετάβασης σε ένα καινούριο εργασιακό πλαίσιο. Παράλληλα, θα ζητηθούν θέματα όπως ποιες δεξιότητες ζητούν οι εργοδότες/τριες; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προβάλλω με επαγγελματικό τρόπο τα προσόντα μου; Τι μπορεί να με ρωτήσουν στις συνεντεύξεις;
Ελάτε να συζητήσουμε τα ερωτήματα σας και προετοιμαστείτε ψυχολογικά και πρακτικά για την μετάβαση σας στο επόμενο κεφάλαιο μετά το πανεπιστήμιο.

Τhe primary focus of the seminar is to introduce the process of transition that a college students go through when they prepare themselves to get into the labor market. The seminar will approach this in an emotional and practical level. The challenges and hoops that a young professional has to jump through as well as the criteria of a successful adjustment to a new work place will be discussed. Meanwhile, topics such as what an employer might be looking for will be addressed. Which is the best way to promote in a professional way my skills? What might they ask at a work interview?
Join us to discuss your questions and concerns and get emotionally and practically ready to move on to the next chapter after college.

Εισηγητές:

 • Εβίτα Κατσιμίχα, MA, MPhil, Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολόγος
 • Γεωργία Φράγκου, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Λειτουργός Κέντρου Φοιτητικής Ανάπτυξης, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Facebook Event: https://fb.me/e/1Jz4rzHeq

 1. 7 Απριλίου 2021 | 18:00-19:00

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ασφαλείς διαδικτυακές εξετάσεις στο MOODLE με το Safe Exam Browser (SEB)

Join Zoom Meeting:  https://bit.ly/3bUxrip

Το Δίκτυο Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “Ασφαλείς διαδικτυακές εξετάσεις στο MOODLE με το Safe Exam Browser (SEB);”

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να παρουσιάσει το Safe Exam Browser (SEB) η χρήση του οποίου επιτρέπει τη διεξαγωγή πιο έγκυρων διαδικτυακών εξετάσεων σε ένα ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον.

Το SEB είναι ένα plug-in το οποίο ενσωματώνεται με το περιβάλλον του Moodle και εφαρμόζεται στις εξετάσεις που υλοποιούνται με Quiz. Με την εκτέλεση του Quiz στο οποίο έχει εφαρμοστεί το SEB, ο φοιτητής/η φοιτήτρια εισέρχεται σε ένα διαφορετικό, ελεγχόμενο και ασφαλές περιβάλλον στο οποίο μπορεί να βλέπει μόνο την εξέταση του. Η πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, σε άλλες εφαρμογές και σε  πηγές/υλικό στον προσωπικό υπολογιστή του/της φοιτητή/φοιτήτριας αποτρέπεται. Ως αποτέλεσμα, διασφαλίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό η διεξαγωγή πιο έγκυρων διαδικτυακών εξετάσεων στο περιβάλλον του Moodle το αδιάβλητο των οποίων έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση​.

Θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες χρήσης του SEB από το ακαδημαϊκό προσωπικό και από τους φοιτητές/φοιτήτριες καθώς επίσης χρήσιμες πληροφορίες για παραμέτρους του Moodle που επίσης συμβάλλουν στη διεξαγωγή πιο έγκυρων εξετάσεων.

Εισηγητής: Πανίκος Μασούρας, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Νοσηλευτικής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.