Από πολιτικά κατηγορούμενος, κατήγορος ο Πρόεδρος!

Του

Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όχι μόνο δεν πήρε τα μηνύματα, αλλά από πολιτικός κατηγορούμενος παρουσιάζεται ως κατήγορος! Όσοι εμπλέκονται με «ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα για τις πολιτογραφήσεις δεν πρέπει να κοιμούνται τις νύχτες ήσυχα», μας είπε με περισσό πολιτικό θράσος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Χωρίς ίχνος πολιτικής ευθιξίας, ο κ. Αναστασιάδης αρνείται τις δικές του ευθύνες για τη στημένη βιομηχανία των «χρυσών» διαβατηρίων, όπως αυτή λειτούργησε από το 2013 μέχρι και το τέλος του 2020, ενώ όπως αναφέρει και σε νέα επιστολή της η Κομισιόν, συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και απειλείται η Κύπρος να οδηγηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αθωώνει τον εαυτό του από τα όσα έπρεπε να πράξει και δεν έπραξε, από τα όσα έπρεπε να γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει -τουλάχιστον από το 2015 που υπήρξαν γραπτώς προειδοποιήσεις από τη Γενική Εισαγγελία και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλους διεθνείς θεσμούς. Δυστυχώς, επιτρέπει μέχρι και σήμερα να συνεχίζεται το «φαγοπότι» και να επωφελούνται συγγενείς και φίλοι…

Η πολιτική θρασύτητα του Προέδρου Αναστασιάδη έχει και συνέχεια. Σε μια νέα επικοινωνιακή προσπάθεια, παρουσιάστηκε και ως ηγέτης που μπορεί να ενώσει και να είναι συναινετικός. Κατέθεσε επικοινωνιακή πρόταση για ανασχηματισμό και κυβέρνηση ευρείας αποδοχής! Ο κ. Αναστασιάδης βγάζει την ουρά του εκτός και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί και να αξιοποιήσει τη λαϊκή οργή. Προσπαθεί να στείλει επικοινωνιακά μηνύματα περί πάταξης των σκανδάλων και αλλαγής με στόχο να ξεγελάσει και πάλι τους πολίτες, αφού οι κυβερνητικές πολιτικές παραμένουν το ίδιο επικίνδυνες τόσο σε ό,τι αφορά το εθνικό μας θέμα, με ορατό τον κίνδυνο για διχοτόμηση της πατρίδας μας, όσο και για τα εσωτερικά θέματα με τις αντιλαϊκές πολιτικές και την περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας μας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κ. Αναστασιαδης ενεργεί κατόπιν συμβουλών των επικοινωνιολόγων του, οι οποίοι τον ετοιμάζουν για να διεκδικήσει μια τρίτη προεδρική θητεία. Θα το επιτρέψουμε;

Δεν αντέχει αυτός ο λαός τρίτη θητεία διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Ας αφουγκραστούν τα μηνύματα των πολιτών όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να ενεργήσουν μακριά από μικροκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες. Να θέσουν το εθνικό συμφέρον πάνω από μικροπαραταξιακά και ιδιοτελή συμφέροντα. Να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις της κοινωνίας, που δεν είναι άλλες από την ανάγκη για κάθαρση, διαφάνεια και ποιοτική αλλαγή διακυβέρνησης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.