Πολιτική Άμυνα για σεισμό: Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές – Έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Κύπρο

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε γύρω στις 6 το πρωί με επίκεντρο την επαρχία Πάφου, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, η κ. Μιχαηλίδυ ανέφερε ότι πριν από λίγο επικοινώνησε με τις επαρχιακές διοικήσεις σε Πάφο και Λεμεσό που ήταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι.

Πρόσθεσε επίσης ότι σύντομα αναμένεται ανακοίνωση από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου για το μέγεθος και το εστιακό βάθος του σεισμού.


Η Ολίβια Μιχαηλίδου ανέφερε ότι αυτή την περίοδο είναι ιδιαίτερα έντονη η σεισμική δραστηριότητα στην Κύπρο.

Σημείωσε ότι ο σεισμός μπορεί να εκδηλωθεί οποιαδήποτε στιγμή, λέγοντας ότι οι πολίτες πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

Όπως είπε, την ώρα της σεισμικής δόνησης δεν πρέπει οι πολίτες να προβαίνουν σε βεβιασμένες κινήσεις και να ψάχνουν τρόπους διαφυγής, αλλά να προστατεύσουν τον εαυτό τους κάτω από ένα γερό έπιπλο.


Σημείωσε δε ότι πρέπει να είναι πολύ μεγάλης έντασης ο σεισμός για να καταστραφούν κτίρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρώτες πληροφορίες για τον σεισμό στην Πάφο, κάνουν λόγο για σεισμό μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, ενώ το EMSC ανεβάζει το μέγεθος στα 4.9 ρίχτερ.

Έπαρχος Πάφου: Καμία αναφορά για ζημιές

Καμία αναφορά για ζημιές δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής από την σεισμική δόνηση που έχει αισθητή στην Πάφο, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου. Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η  Έπαρχος Πάφου  ανέφερε πως η ίδια ενημερώθηκε από εκπρόσωπο της Πολιτικής Άμυνας γύρω στις 07:00 το πρωί για τη νέα σεισμική δόνηση.


Φαίνεται, είπε στο ΚΥΠΕ, ότι το επίκεντρο να είναι στην  θαλάσσια περιοχή  της Επαρχίας Πάφου , ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καταγραφή για οποιαδήποτε ζημιά. Πρόσθεσε πως σε περίπτωση  αναφοράς για ζημιές, όπως είθισται, συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου μεταβαίνουν για καταγραφή των ζημιών.

Η Επαρχιακή Διοίκηση ανέφερε  η κ. Λάμπρου πάντοτε έχει συνεργεία σε επιφυλακή για αυτές τις έκτακτες περιπτώσεις εάν χρειαστεί κάτι, είτε για εκτιμήσεις, είτε για άμεση ενέργεια.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.