Πολιτική Άμυνα: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού

Σε συστάσεις προς το κοινό για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων και του παγετού, προχώρησε η Πολιτική Άμυνα.

Η Πολιτική Άμυνα καλεί το κοινό να προετοιμαστεί έγκαιρα, ιδιαίτερα αν βρίσκετε σε ορεινές/ ημιορεινές περιοχές και να ελέγξει το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα, να βεβαιωθεί ότι οι υδροροές είναι καθαρές και λειτουργούν κανονικά, να βεβαιωθεί ότι οι εξωτερικοί σωλήνες είναι μονωμένοι, διαφορετικά φροντίστε να μονωθούν το συντομότερο δυνατό, να βεβαιωθεί ότι έχει τοποθετηθεί αντιψυκτικό στον ηλιακό θερμοσίφωνα, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, να φροντίσει για την τοποθέτησή του, να προμηθευτεί υλικό θέρμανσης και τρόφιμα για αρκετές ημέρες, να προμηθευτεί εξοπλισμό καθαρισμού του χιονιού (π.χ. φτυάρια), να εξοπλίσει το όχημά του με απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικό υγρό, ομπρέλα, αδιάβροχο μπουφάν και μπότες κτλ.), να φροντίσει να ενημερώνετε συνεχώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και την κατάσταση του οδικού δικτύου.

Κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων και του παγετού, η Πολιτική Άμυνα συστήνει στο κοινό όπως αποφεύγει τις μετακινήσεις.

«Αν είναι άκρως απαραίτητο να μετακινηθείτε χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές, διατηρήστε χαμηλές ταχύτητες και τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι σε περίπτωση που κάποιος βρίσκετε στο δρόμο και το όχημά του ακινητοποιηθεί, να παραμείνει σε αυτό και να τοποθετήσει στην κεραία του ραδιοφώνου ή σε άλλο εμφανές σημείο ένα ύφασμα με έντονο χρώμα, ώστε να τον εντοπίσουν οι ομάδες διάσωσης.

«Ανάβετε τη μηχανή του οχήματος για 10 λεπτά ανά ώρα και διατηρείστε την εξάτμιση καθαρή από το χιόνι. Περιοριστείτε σε κλειστούς χώρους διατηρώντας τους ζεστούς. Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω ασυνόδευτα. Φορέστε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια. Προτιμήστε να ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο. Μην σπαταλάτε αλόγιστα νερό και περιορίστε τις δραστηριότητες που απαιτούν αυξημένη κατανάλωση νερού (πλυντήριο ρούχων, πιάτων κτλ.). Αν παγώσουν οι σωλήνες ύδρευσης, κλείστε τον κεντρικό διακόπτη παροχής νερού και καλέστε υδραυλικό», καταλήγει η Πολιτική Άμυνα, στις συστάσεις της προς το κοινό.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.