Πολιτική φθορά στους Σοσιαλδημοκράτες φέρνει η ενεργειακή ακρίβεια

Στη Γερμανία ένας στους δύο πολίτες εκτιμά ότι η κυβέρνηση Σόλτζ κάνει πολύ λίγα για αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους της ενέργειας, ενώ αυξάνεται η ανησυχία για την οικονομική κατάσταση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» που μεταδόθηκε από τη γερμανική δημόσια τηλεόραση, το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση κάνει «πολύ λίγα» για να ανακουφίσει τους πολίτες από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, ενώ το 30% πιστεύει ότι κάνει «ακριβώς όσα πρέπει».

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 40% εκτιμά ότι σε έναν χρόνο από σήμερα η οικονομική κατάστασή του θα είναι χειρότερη, ενώ αυτή την άποψη εξέφραζε τον Ιανουάριο μόλις το 9%.

Αντιθέτως, αμετάβλητη θεωρεί ότι θα είναι η οικονομική του κατάσταση το 49% ενώ την ίδια απάντηση έδωσε τον Ιανουάριο το 73% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια, η επιτάχυνση της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκρίνεται από το 93% των ερωτηθέντων.

Παρά την αύξηση των τιμών ωστόσο, το 71% των πολιτών εξακολουθεί να συμφωνεί με τη στήριξη της Ουκρανίας, με το 20% να εκφράζει αντίθετη άποψη.

Την ίδια, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση -το κόμμα της Μέρκελ- και οι Πράσινοι μοιράζονται την πρώτη θέση με 26%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Καγκελάριου Σολτζ χάνει δύο μονάδες και πέφτει στο 19%.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.