Πολιτικοί οι λόγοι στοχοποίησης του ΓεΣΥ και του Θωμά Αντωνίου

Ενώπιον του ΠτΔ η παραίτηση του ανθρώπου που υπηρέτησε την ιδέα του ΓεΣΥ

 

 

Πολιτική διάσταση με απώτερο στόχο το Σύστημα Υγείας της χώρας μας έχουν οι επιθέσεις που δέχεται τους τελευταίους μήνες το ΓεΣΥ και κορυφώθηκαν με προσωπικές επιθέσεις κατά του ίδιου και μελών της οικογένειάς του, εκτιμά ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, ο οποίος ήδη από χθες έχει θέσει την παραίτησή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του χθες ο κ. Αντωνίου αναλύει τους λόγους παραίτησής του σημειώνοντας πως «από την πρώτη ημέρα του διορισμού μου ως προέδρου του ΟΑΥ, έχω ταχθεί να υπηρετήσω την ιδέα του ΓεΣΥ με όλες μου τις δυνάμεις. Το γεγονός αυτό από μόνο του με κατέστησε πολλές φορές και εμένα προσωπικά στόχο επιθέσεων από διάφορους εξωθεσμικούς κύκλους. Οι ανοίκειες αυτές επιθέσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα εκπορεύονται δυστυχώς και από θεσμικούς φορείς και κύκλους που αντιπαρατάχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, έχουν ξεπεράσει το όριο που προσωπικά θεωρώ ότι οι στοιχειώδεις κανόνες κοσμιότητας, ευθυκρισίας και αξιοπρέπειας επιβάλλουν, αφού επεκτάθηκαν πλέον και σε μέλη της οικογένειάς μου. Εάν παρέμεναν σε προσωπικό επίπεδο δεν θα με πτοούσαν. Επειδή όμως ενέχουν μια σαφή πολιτική διάσταση, εφόσον θεωρώ πως απώτερος τους στόχος είναι το ίδιο το Σύστημα Υγείας της χώρας μας και επειδή πρόθεσή μου είναι να υποβοηθήσω και να διευκολύνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαχειριστεί πολιτικά πλέον την κατάσταση, έχω θέσει την παραίτησή μου στη διάθεσή του».

Επίσης σημειώνει πως όχι μόνο αρνήθηκε να αποζημιώνεται για τις υπηρεσίες του ως πρόεδρος του ΟΑΥ, αλλά έδωσε όλο το χρόνο και το είναι του στο στόχο της υλοποίησης του ΓεΣΥ, σε βάρος αλλά και με τη στήριξη της οικογένειάς του. «Δεν το έχω μετανιώσει ούτε και μία στιγμή, γιατί αυτό που πετύχαμε είναι ιερό».

Να σημειώσουμε ότι σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, σε σχέση με την παραίτηση Θωμά Αντωνίου είχε αναφέρει πως «πρόκειται για μια εξέλιξη που δεν μας ικανοποιεί, δεδομένου ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε σταθερότητα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, κάτι που συνέβαλε στο να αντιμετωπιστούν προβλήματα που προέκυψαν».

Σημειώνει πως δεδομένων των τελευταίων εξελίξεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μέσω επιστολών που έχουν σταλεί χθες, ζητά όπως λάβει τις επί του θέματος γνωματεύσεις και απόψεις του Γενικού Εισαγγελέα και της Επιτροπής Ασυμβίβαστου, ως οι αρμόδιες Αρχές, προτού λάβει τις όποιες αποφάσεις του.

 

Ανεξάρτητη με το ασυμβίβαστο η παραίτηση
Για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου, αναφέρει ότι ο σεβασμός και η εμπιστοσύνη του στην Επιτροπή για Έλεγχο του Ασυμβίβαστου είναι δεδομένη και απόλυτη, και η απόφασή του να θέσει την παραίτησή του στον ΠτΔ λήφθηκε πριν τη δημοσιοποίηση της πρόθεσης της επιτροπής για διερεύνηση, άρα είναι ανεξάρτητη αυτής.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy