Πολιτογραφήσεις: Υπό το μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς ΠτΔ και πρώην Υπουργοί

Την έκθεση για τα δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία που εμπλέκονται με τις πολιτογραφήσεις απέστειλε προς την Αρχή Κατά της Διαφθοράς ο Γενικός Ελεγκτής, ώστε να διερευνήσει κατά πόσον νυν και πρώην στελέχη της κυβέρνησης εμπλέκονται με αυτές.

Ο Φιλελεύθερος γράφει σήμερα ότι Πρόεδρος και 4 πρώην Υπουργοί θα τεθούν υπό το μικροσκόπιο της Αρχής, σύμφωνα με τα όσα λέει στην Επιστολή του ο Γενικός Ελεγκτή. Πρόκειται για τους Νίκο Αναστασιάδη, Έμιλυ Γιολίτη, Σάββα Αγγελίδη, Μάριο Δημητριάδη και Κυριάκο Κούσιο.

Μιλώντας στον Άστρα ο λειτουργός της Ελεγκτικής Μάριος Πετρίδης, απέρριψε την αναφορά στον Φιλελεύθερο ότι περιλαμβάνεται στην επιστολή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη το όνομα του Κυριάκου Κούσιου, αφού τον ουσιώδη χρόνο ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος και δεν λάμβανε αποφάσεις σχετικά με τις πολιτογραφήσεις.

Να σημειωθεί πως ο Γενικός Ελεγκτής απέστειλε την έκθεση του και στον Γενικό Εισαγγελέα, στον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών και στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, ώστε να προβούν στις δικές τους ενέργειες.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης ανέφερε ότι ακόμη και αν ήταν νόμιμες οι πολιτογραφήσεις στις οποίες ενεπλάκησαν δικηγορικά γραφεία στελεχών της κυβέρνησης, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πολιτικά ανεκτό. Τόνισε πως υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δε γίνεται να κερδίζουν φίλοι και συγγενείς από τις αποφάσεις σου. Ο κ. Πασιουρτίδης σημείωσε πως τέτοια πράγματα πρέπει να τιμωρούνται είτε με την ψήφο, είτε με τη νομική οδό αν υπάρχει κάτι μεμπτό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου εξέφρασε φόβο για τη σύνθεση της Αρχής κατά της Διαφθοράς και κατά πόσον θα ασκήσει τα καθήκοντα της, όπως πρέπει. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκλεισε κάθε οδό από την οποία θα διαφαινόταν η εμπλοκή του στις πολιτογραφήσεις, εξηγώντας ότι η Νομική Υπηρεσία τον προστατεύει.

Ο κ. Θεοπέμπτου στάθηκε ιδιαίτερα και στις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις άδειες που αφορούν το χτίσιμο των πύργων στη Λεμεσό. Τόνισε ότι η κυβέρνηση παραβίασε το ευρωπαϊκό κεκτημένο με την μη διενέργεια μελετών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.