«Πολλά πρόσωπα θα πρέπει να κληθούν, τα οποία πρωταγωνιστούν στο βιβλίο “Κράτος Μαφία”»

Διαφθορά: Το σκεπτικό της επιστολής Μαυρογιάννη

Το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του Ανδρέα Μαυρογιάννη να αποστείλει επιστολή προς τον πρόεδρο της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, ώστε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί που καταγράφει στο βιβλίο του ο Μακάριος Δρουσιώτης για τις σχέσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με Ρώσο ολιγάρχη, ανέλυσε χθες στο ραδιόφωνο του «Άστρα» εκ μέρους του επιτελείου του η νομικός Αλεξία Κουντουρή.

Ξεκαθάρισε πως δεν λένε ότι τα όσα υποστηρίζει ο δημοσιογράφος είναι αλήθεια, ωστόσο τόνισε ότι σε μία ευνομούμενη χώρα έπρεπε να λειτουργήσουν οι θεσμοί. Πρόσθεσε ότι η Αρχή Κατά της Διαφθοράς είναι το αρμόδιο όργανο να εξετάσει τους εν λόγω ισχυρισμούς.

«Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις», είπε χαρακτηριστικά η κα Κουντουρή. Σχολιάζοντας την προχθεσινή απάντηση του Προέδρου, ανέφερε ότι το βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα, σημειώνοντας πως δεν αντιλαμβάνεται για ποιο ετεροχρονισμό μιλά το Προεδρικό.

Επεσήμανε ότι είναι λυπηρό να αγγίζουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τέτοιοι ισχυρισμοί, λέγοντας όμως ότι το ζητούμενο είναι να λειτουργούν οι θεσμοί του κράτους.

Μαυρογιάννης: «Οι ασκούντες εξουσία πρέπει να είναι έντιμοι υπηρέτες του λαού»

Αργότερα χθες, το επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε τις αξίες της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της χρηστής διοίκησης. «Ειδικά οι ασκούντες εξουσία, πρέπει να φαίνονται και να είναι πραγματικά έντιμοι υπηρέτες του λαού και του δημοσίου συμφέροντος».

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται το γεγονός ότι κανένας θεσμός δεν ευαισθητοποιήθηκε σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα καταγγελιών που εκ πρώτης όψεως, τουλάχιστον, φαίνονται τεκμηριωμένες. «Είναι εκ των ων ουκ άνευ σε παρόμοιες περιστάσεις να υπάρχει πλήρης διερεύνηση χωρίς να προκαταλαμβάνουμε το αποτέλεσμα και χωρίς να παραβιάζουμε το τεκμήριο της αθωότητας», τονίζεται.

Μετά την επιστολή Μαυρογιάννη, ο παραλήπτης της επιστολής και πρόεδρος της Αρχής Κατά της Διαφθοράς, Χάρης Πογιατζής, επεσήμανε στο ραδιόφωνο του «Άστρα» πως δεν παραγράφονται αδικήματα στην Κύπρο και οποιαδήποτε υπόθεση μπορεί να διερευνηθεί, όποτε κι αν συνέβη.

Σημειώνεται ότι έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ του κ. Πογιατζή και του Ανδρέα Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί.

 

 

Το βιβλίο και οι κλητεύσεις
Ο κ. Πογιατζής ανέφερε ότι το συγκεκριμένο βιβλίο έχει κινήσει το ενδιαφέρον της Αρχής, ωστόσο σημείωσε ότι οι κανονισμοί λειτουργίας της δεν έχουν ακόμα εγκριθεί και ως εκ τούτου ακόμη να ξεκινήσει η διερεύνηση καταγγελιών. Αργότερα την Τετάρτη, μιλώντας σε άλλον ραδιοφωνικό σταθμό, υπογράμμισε πως ​​​​​​«όταν λάβουμε τις διευκρινίσεις, θα αποφασίσουμε πώς θα διερευνήσουμε».

«Πολλά πρόσωπα θα πρέπει να κληθούν», δήλωσε, «τα οποία πρωταγωνιστούν στο βιβλίο “Κράτος Μαφία”».  Σημειώνεται ότι έχει οριστεί συνάντηση με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 10:30 το πρωί.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.