Πολλά βραβεία απέσπασαν οι κυπριακές ομάδες στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Εσθονία

Με πολλά βραβεία επέστρεψε από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Εσθονία η κυπριακή αποστολή 200 ατόμων της Robotex, στην οποία συμμετείχαν οι νικητές του αντίστοιχου Παγκύπριου διαγωνισμού. Οι ομάδες από όλη την Κύπρο ταξίδεψαν στο χιονισμένο Ταλλίν για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό στις 25-26 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αποστολής, πολλά βραβεία κατέκτησαν οι μαθητές του Γιάννη Λαούρη από την Πάφο, ενώ την κυπριακή σημαία σήκωσε στη σκηνή του Robotex International και ο μαθητής Μιχάλης Γαβριήλ από το Εργαστήρι Πολιτισμού Απόπλους στην Αμμόχωστο, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στην πρόκληση Aviation Academy Drone Race for Beginners. Επίσης, μαθήτριες γυμνασίου από τη Λευκωσία διακρίθηκαν στις προκλήσεις που αφορούσαν μόνο κορίτσια. Ακόμα, παρουσιάστηκε και ρομποτικές κατασκευές Roboleague από μαθητές δημοτικού, μεταξύ των οποίων ήταν και 12 ομάδες Κύπριων μαθητών.

Στο παγκόσμιο φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής παρευρέθηκαν και διοργανωτές του εθνικού μας διαγωνισμού. Κατά τη διάρκεια παράλληλου συνεδρίου, ο Δρ Πανίκος Μασούρας, Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Robotex Cyprus και Γραμματέας του Δ.Σ. του Κυπριακού Συνδέσμου Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) συμμετείχε σε panel discussion μαζί με τους εκπροσώπους του Robotex Turkey & South Korea, όπου συζήτησαν για τις προοπτικές της διοργάνωσης σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.