Πολλές μυστικές συμφωνίες και μια καθαρή επιλογή

Του
Κωνσταντίνου Ζαχαρίου

 

Πολλές μυστικές συμφωνίες και μια καθαρή επιλογή

Στο ντιμπέιτ των τριών βασικών υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές μάθαμε ότι δεν είναι μία, αλλά πολλές οι μυστικές συμφωνίες οι οποίες έχουν κυκλοφορήσει.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε σε μυστική συμφωνία την οποία ετοίμασε ο Νίκος Αναστασιάδης για τον ίδιο και τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Χωρίς πρόγραμμα διακυβέρνησης (λογικό αφού για εννέα χρόνια ήταν πολύ στενοί πολιτικοί συνεργάτες) και με μόνο γνώμονα την παραμονή του ΔΗΣΥ στην εξουσία.


Επίσης, ο Ν. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε σε μυστική συμφωνία την οποία πρότεινε ο Αβ. Νεοφύτου στο ΔΗΚΟ για διαμοιρασμό της εξουσίας 50-50%. Πάλι χωρίς να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε πρόγραμμα διακυβέρνησης και με μόνο γνώμονα την παραμονή του ΔΗΣΥ στην εξουσία.

Ακόμη, ο Αβ. Νεοφύτου αναφέρθηκε σε μυστική συμφωνία μεταξύ του Ν. Χριστοδουλίδη και του ΔΗΚΟ, ενώ ο Ν. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε σε πολλές συμφωνίες-προτάσεις μεταξύ του ίδιου και του ΔΗΚΟ.

Επιπρόσθετα, ο Ν. Χριστοδουλίδης άφησε να εννοηθεί ότι έχει μυστική συμφωνία με πρόσωπα από τα υψηλά δώματα ΔΗΣΥ, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην κυβέρνηση σε περίπτωση που εκλεγεί, χωρίς να δώσει ονόματα. Πάλι χωρίς να γίνει οποιαδήποτε αναφορά σε πρόγραμμα διακυβέρνησης και με μόνο γνώμονα την παραμονή του ΔΗΣΥ στην εξουσία.

Ακόμη, ο Αβ. Νεοφύτου σχολιάζοντας τις συμφωνίες μεταξύ του Ν. Χριστοδουλίδη έκανε λόγο για πολιτικό αχταρμά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο μόνος στόχος αυτών των συμφωνιών είναι η εξουσία. Ανέφερε επίσης ότι αυτοί οι οποίοι στηρίζουν τον τέως Υπουργό Εξωτερικών δεν μιλάνε μεταξύ τους και έχουν αντίθετες θέσεις για σειρά ζητημάτων, όπως το Κυπριακό και το ΓεΣΥ.


Επιπρόσθετα, ο Ν. Χριστοδουλίδης άφησε να εννοηθεί ότι ο Αβ. Νεοφύτου έχει κρυφή ατζέντα για το ΓεΣΥ και υπενθύμισε τις αναφορές του πρώην Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, περί Ιούδα του ΓεΣΥ.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσίασε μια καθαρή επιλογή, με απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία, μακριά από μυστικές συμφωνίες και κοντραμπάντα. Σχολιάζοντας επίσης τις μυστικές συμφωνίες και τις κρυφές ατζέντες των δύο ανθυποψηφίων του, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους για κυβέρνηση εθνικής συναίνεσης, τόνισε ότι: «Κουράστηκα να ακούω αυτά τα συνθήματα και τα ανατολίτικα παζάρια. Το βασικό κριτήριο (για την επιλογή των προσώπων που θα συνθέτουν τη νέα κυβέρνηση) πρέπει να είναι η ικανότητα των ανθρώπων». Κατέθεσε επίσης συγκεκριμένη εισήγηση για τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα απαρτίζεται από ειδικούς και θα έχει την ευθύνη να ετοιμάζει προτάσεις όσον αφορά τα πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να διορίζονται. Ακόμη -σε αντίθεση με την κοκορομαχία των άλλων δύο για το ποιος είναι πιο συναγερμικός από τον άλλο- ο Α. Μαυρογιάννης κατέθεσε προτάσεις οι οποίες απαντούν στα σημαντικά προβλήματα, τα οποία ταλαιπωρούν την κοινωνία και την οικονομία. Μεταξύ άλλων κατέθεσε προτάσεις για το στεγαστικό, την προστασία των δανειοληπτών, το συνταξιοδοτικό και το πέναλτι 12%, την Παιδεία και την κατάργηση των τετραμήνων, την ισότητα και το κράτος δικαίου κ.τ.λ.

Μπορεί λοιπόν να υπάρχουν τρεις υποψηφιότητες, αλλά στην πραγματικότητα οι επιλογές είναι δύο. Από τη μία οι δύο συναγερμικοί Αβ. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης και από την άλλη ο ανεξάρτητος υποψήφιος Α. Μαυρογιάννης. Η επιλογή για το πώς θα πορευτεί η χώρα και ποιο θα είναι το μέλλον των παιδιών μας είναι δική σου, αγαπητέ ψηφοφόρε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.