Πόλος έλξης για ολόχρονο τουρισμό η μαρίνα Αγίας Νάπας

Προσέλκυση καινούργιων αγορών αλλά και επανενεργοποίηση αγορών που είχαν ξεχαστεί...

Τη σημασία της μαρίνας Αγίας Νάπας στην προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής σεζόν σε όλη τη διάρκεια του χρόνου τόνισε ο Υφυπουργός Τουρισμού. 

Μιλώντας στο Επιχειρηματικό Φόρουμ Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου στους χώρους της μαρίνας, ο Σάββας Περδίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τους χώρους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η μαρίνα έχει τις δυνατότητες να προσελκύσει ειδικές μορφές τουρισμού στην περιοχή, όπως συνεδριακό τουρισμό και τουρισμό κρουαζιέρας. Αυτό, σημείωσε ο αρμόδιος υφυπουργός, μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου να καταστεί η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου ολόχρονος τουριστικός προορισμός. «Έχουμε θαυμάσει αυτή τη φανταστική μαρίνα και  πιστεύω είναι κάτι το καινοτόμο για την περιοχή της Αμμοχώστου. Αυτό το στολίδι δεν είναι μόνο για το yachting, εστιατόρια κ.λπ., αλλά έχει τη δυνατότητα να προσελκύσει στην περιοχή ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι τα συνέδρια, η κρουαζιέρα», παρατήρησε ο υφυπουργός, τονίζοντας επίσης την ανάγκη η περιοχή να ασχοληθεί περισσότερο με τα σχέδια επιχορηγήσεων του υφυπουργείου, ιδιαίτερα για τις ειδικές μορφές τουρισμού, για τους χειμερινούς μήνες, ούτως ώστε να μπορέσει και η περιοχή της Αμμοχώστου να καταστεί ως ολόχρονος τουριστικός προορισμός, όπως είναι και ο στόχος του υφυπουργείου.

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε για τη μέχρι στιγμής πορεία της νέας τουριστικής σεζόν και εμφανίστηκε ικανοποιημένος, με δεδομένο ότι το πρώτο τετράμηνο έκλεισε με ποσοστό 70% σε σχέση με το 2019 που είναι η χρονιά ορόσημο για τη βιομηχανία.

«Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτό το τετράμηνο είχαμε την εκκίνηση του πολέμου στην Ουκρανία και την έξαρση της Όμικρον, δεν είναι άσχημο αυτό το αποτέλεσμα», σχολίασε, παραπέμποντας και στο πολύ αυξημένο ενδιαφέρον στο διαδίκτυο για διακοπές στην Κύπρο. Όπως είπε, μεγάλη σημασία έχει η προσέλκυση καινούργιων αγορών, αλλά και η επανενεργοποίηση αγορών που ίσως να αφέθηκαν λίγο στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια.

 Πρωτιά Πάφου στην επισκεψιμότητα κέντρων αναψυχής 

Στο μεταξύ, η Πάφος εξακολουθεί να καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό της επισκεψιμότητας στα κέντρα αναψυχής με πληρότητα πέραν του 60%, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτο Θρασυβούλου. Ανέφερε πως η Πάφος κατέχει την πρωτιά και τελευταία είναι η Αγία Νάπα που καταγράφει πληρότητες 45%- 50%. Εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά τις 15 Μαΐου, με τις εξαγγελίες, τις νέες πτήσεις και τα προγράμματα του Υφυπουργείου Τουρισμού η διακίνηση θα ανακάμψει. Κάλεσε επίσης όλους τους ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής να ετοιμαστούν, εκτιμώντας πως η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλή.

Σε σχέση με την ακρίβεια, ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως αρκετοί ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής έχουν προχωρήσει στην αλλαγή των τιμοκαταλόγων τους. Πρόσθεσε ότι οι υπερβολικές καθημερινές αυξήσεις δεν είναι ενθαρρυντικές για τον κλάδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρηματίες του κλάδου θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, έτσι ώστε οι αυξήσεις που θα γίνονται να είναι ρεαλιστικές σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Εκτίμησε, τέλος, πως πρέπει να μπει ένα πλαφόν για να ελεγχθεί αυτή η κατάσταση.

Τάσος Περδίος

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.