Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο ΤΑΕΠ Πάφου – Πρόθεση για παραίτηση από ακόμα έναν γιατρό

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση στο ΤΑΕΠ Πάφου ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Βαλεντίνος Φακοντής, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την επαρχία.

Πρόσθεσε ότι αντί να υπάρχουν 12 γιατροί στο ΤΑΕΠ υπάρχουν μόνο 9 και αντί να υπάρχουν 35 νοσηλευτές υπάρχουν μόνο 26.

Ο κ. Φακοντής τόνισε επίσης ότι υπάρχει και πρόβλημα χώρων και κλινών, ενώ τα Σαββατοκυρίακα και ιδιαίτερα το καλοκαίρι με τον τουρισμό αυξάνονται πολύ περισσότερο τα προβλήματα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε ότι τα προβλήματα έχουν αναδειχθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν δόθηκαν λύσεις. Χαρακτήρισε αδιανόητο το νοσοκομείο Πάφου να μην είναι διοικητικά αυτόνομο και να υπάγεται στη Λεμεσό.

Ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε ότι κατέθεσε πρόταση στη βουλή για να δοθεί το δικαίωμα αυτονόμησης στο νοσοκομείο της Πάφου, κάτι όπως είπε, θα βοηθήσει στην εύρυθμη λειτουργία του.

Σωτήρης Κούμας: Ακόμα ένας γιατρός στο ΤΑΕΠ Πάφου εξέφρασε πρόθεση να παραιτηθεί 

Ακόμη ένα γιατρός του ΤΑΕΠ Πάφου εξέφρασε πρόθεση να παραιτηθεί, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι 9 γιατροί που υπάρχουν δεν μπορούν να καλύψουν όλη την επαρχία.

Ανέφερε ότι η σημερινή στάση εργασίας έχει ανασταλεί ύστερα από παράκληση της υπουργού Υγείας η οποία αύριο θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Πάφου. Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ είπε ότι όλα θα εξαρτηθούν από τις δηλώσεις της κας Κανάρη και τις συζητήσεις που θα έχουν.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Κούμας τόνισε ότι το θέμα δεν είναι απλό με τα ΤΑΕΠ, λέγοντας ότι έχει ευθύνες και ο ΟΚΥΠΥ ο οποίος δεν είναι ελκυστικός εργοδότης. Πρόσθεσε ότι από τους επτά γιατρούς που προσλήφθηκαν πρόσφατα, μόνο ένας υπηρετεί σε ΤΑΕΠ και τόνισε ότι σε όλα τα τμήματα πρώτων βοηθειών υπάρχει υποστελέχωση.

Αποκάλυψε ακόμα ότι τρεις κλινικές του νοσοκομείου Λάρνακας είναι σοβαρά υποστελεχωμένες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy