Πολύ βαριά περιστατικά covid στις ΜΕΘ – Μειώνονται οι εισαγωγές

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου-ΚΥΠΕ

Οι υπηρεσίες υγείας δεν μπορούν να προσφέρονται μόνο στους ασθενείς με COVID 19 και ο ΟΚΥΠΥ προσπάθησε να κρατήσει μια ισορροπία δίδοντας παράλληλα υπηρεσίες και σε μη covid ασθενείς δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ σχολιάζοντας τη σημερινή εξαγγελία τα κυβέρνησης για επανέναρξη των χειρουργείων ψυχρών περιστατικών από τις 28 Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή έκδοση τόνισε ότι ο αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια μειώνεται και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Την ίδια τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό και το ότι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας δεν υπάρχουν πολλές νέες εισαγωγές, παρά την πίεση που υπάρχει όπως είπε στις ΜΕΘ λόγω του ψηλού αριθμού μη μολυσματικών ασθενών με covid που συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΟΚΥΠΥ, αυτή την ώρα στις ΜΕΘ, νοσηλεύονται πολύ βαριά περιστατικά, ασθενών μολυσματικών και μη, πλείστα εκ των οποίων αφορούν τη μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ και εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες μέρες θα αποσυνδεθούν από τους αναπνευστήρες για να μεταφερθούν στους κοινούς θαλάμους, αποφορτίζοντας τις εντατικές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.