Πολυκάρπου: Εκείνοι που μένουν ευχαριστημένοι από την διαδικασία αύξησης των επιτοκίων είναι οι τράπεζες

Εκείνοι που μένουν ευχαριστημένοι από την διαδικασία αύξησης των επιτοκίων που δρομολόγησε η ΕΚΤ είναι οι τράπεζες, οι οποίες θα δουν το περιθώριο κέρδους τους να αυξάνεται, ιδιαίτερα στην Κύπρο, ενώ θα μειώσουν και το κόστος που επωμίζονται σήμερα για τα χρήματα που έχουν κατατεθειμένα στην ΕΚΤ, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή Έκδοση επεσήμανε ότι το ποσοστό αύξησης των επιτοκίων στην παρούσα φάση θα αποτελέσει τον δείκτη την πορείας της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει η ΕΚΤ.

Το ύψος της αύξησης του ποσοστού των επιτοκίων είπε, θα δείξει κατά πόσον καταβάλλεται προσπάθεια στήριξης των λεγόμενων χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας -εάν η αύξηση είναι μικρή- ή κατά πόσον θα ακολουθηθεί μια πιο πολύ πιο σκληρή νομισματική πολιτική στη γραμμή που ακολουθούν Γερμανία και Ολλανδία -με μια μεγαλύτερη αύξηση.

Η αύξηση των επιτοκίων είπε, θα φέρει αυξήσεις στα ποσά που πληρώνουν οι καταναλωτές ως δόση στα δάνεια τους, ενώ μέσα από αυτή την διαδικασία, εξήγησε, η ΕΚΤ καταβάλει προσπάθειες να ισορροπήσει μεταξύ της αύξησης επιτοκίων και της ύφεσης.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.