Πολυκάρπου/Κυρώσεις: Η κυβέρνηση πρέπει να καθαρίσει το όνομα της χώρας

Η κυβέρνηση πρέπει να καθαρίσει το όνομα της χώρας, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη, για να αντιμετωπίσει τη διαφθορά και για να μη θυματοποιηθούν άνθρωποι που δεν ευθύνονται, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο επικεφαλής του γραφείου οικονομίας του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου, με αφορμή τις επιπτώσεις από τις κυρώσεις που επέβαλαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις από την ΕΕ αποτελούν συμβατική υποχρέωση του κράτους, ενώ κυρώσεις από τρίτες χώρες όταν αιτιολογούνται πρέπει να επιβάλλονται για να στέλνονται και τα κατάλληλα μηνύματα, σημειώνοντας την ίδια στιγμή ότι πρέπει να μπαίνει και το φίλτρο για το πως διασφαλίζονται τα δικαιώματα όσων δεν ευθύνονται αλλά και το πως επηρεάζεται η κυπριακή οικονομία.

Ο κος Πολυκάρπου υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρχει καλύτερη εποπτεία σε δικηγόρους, λογιστές και πάροχους υπηρεσιών, αλλά και ρύθμιση στο θέμα της παροχής υπηρεσιών.

Εξέφρασε επίσης ανησυχία από την παραδοχή του υπουργού οικονομικών ότι οι κυρώσεις έχουν ήδη επηρεάσει την οικονομία της Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy