Πολυκάρπου: Ο Πρόεδρος έχει αλλεργία σε κάθε μέτρο προστασίας στους εργαζομένους

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης φαίνεται ότι έχει «αλλεργία» σε κάθε μέτρο που δίνει έστω και την ελάχιστη προστασία στους εργαζόμενους και την κοινωνία τόνισε ο Χάρης Πολυκάρπου, σχολιάζοντας την απόφαση του προέδρου να στείλει πίσω στη Βουλή δύο νόμους που ψήφισε η Αντιπολίτευση για μείωση του ΦΠΑ σε καύσιμα και ρεύμα και το νόμο για την αναστολή των εκποιήσεων.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο επικεφαλής του γραφείου οικονομικών μελετών του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι οι κυβερνώντες περνούν νόμους, εν ριπή οφθαλμού, για να εξυπηρετήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, αλλά όταν η Βουλή πλην του ΔΗΣΥ ψηφίζει νομοθεσίες που προσπαθούν να δώσουν πλαίσιο ελάφρυνσης στα νοικοκυριά, η αντίδρασή τους είναι προκλητική για την κοινωνία. Επίσης ο κ. Πολυκάρπου χαρακτηρίζει ατυχή την επίκληση του προέδρου Αναστασιάδη στο κοινοτικό κεκτημένο για να αναπέμψει νόμους που προστατεύουν την κοινωνία.

Όπως είπε δεν είναι στο μυαλό της κυβέρνησης Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ πως να προστατεύσει τους πολίτες. Τόνισε ότι το ΑΚΕΛ ζητά να υπάρξει αποτελεσματική προστασία της κοινωνίας από τα φαινόμενα ακρίβειας. Κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του δε θα μπει στη διαδικασία να δώσει στον πρόεδρο Αναστασιάδη λευκή επιταγή στη διαχείριση αυτών των ζητημάτων. Μάλιστα ο κ. Πολυκάρπου κάλεσε την κυβέρνηση να σκεφτεί καλά όταν αναπέμπει τέτοιες νομοθεσίες, ποιες είναι οι εναλλακτικές επιλογές που δίνει στην κοινωνία και με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα φαινόμενα ακρίβειας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.