Πολυκάρπου για “Εστία”: Η κυβέρνηση ανέχτηκε παρανομίες και κακές πρακτικές των τραπεζών

“Σύμφωνα με έκθεση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου υπάρχουν περιπτώσεις δανειοληπτών που εντάχθηκαν στο σχέδιο αλλά οι όροι που κλήθηκαν να υπογράψουν δεν ήταν αυτοί που περιλαμβάνονται στην αρχική προκήρυξη από το Υπουργείο Οικονομικών”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο Επικεφαλής Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ για το σχέδιο “Εστία”.

Αυτούσια η δήλωση:

Τα αποτελέσματα του σχεδίου ΕΣΤΙΑ είναι πενιχρά. Όχι μόνο γιατί το σχέδιο δεν εκπονήθηκε για να καλύψει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη αλλά και όσοι τελικά θα ενταχθούν στο σχέδιο είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό του αρχικού σχεδιασμού και των πολυδιαφημιζόμενων διακηρύξεων του Υπουργείου Οικονομικών.

Επίσης επιβεβαιώνονται οι φόβοι που εκφράσαμε αναφορικά με το χειρισμό των παράνομων χρεώσεων και των καταχρηστικών ρητρών. Σύμφωνα με έκθεση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου υπάρχουν περιπτώσεις δανειοληπτών που εντάχθηκαν στο σχέδιο αλλά οι όροι που κλήθηκαν να υπογράψουν δεν ήταν αυτοί που περιλαμβάνονται στην αρχική προκήρυξη από το Υπουργείο Οικονομικών. Η άμεση διόρθωση αυτών των συμβολαίων, ώστε να συνάδουν με τους όρους του σχεδίου, είναι επιβεβλημένη.

Για αυτή την απαράδεκτη εικόνα ακέραια την ευθύνη έχει η Κυβέρνηση Ν. Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Εκπόνησε ένα σχέδιο με λανθασμένη φιλοσοφία, έθεσε δαιδαλώδης και πολύπλοκες διαδικασίες, ανέχτηκε παρανομίες και κακές πρακτικές των τραπεζών και στο τέλος θα περάσει κάτω από τον πήχη, αφήνοντας εκτεθειμένη την κοινωνία.