Πολυκάρπου: Σοβαρές συνέπειες στους δανειολήπτες από τις αυξήσεις στα επιτόκια

Οι αυξήσεις στα επιτόκια δημιουργούν σοβαρές συνέπειες για τους δανειολήπτες και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και το κράτος πρέπει παρέμβει τονίζει ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών μελετών του ΑΚΕΛ Χάρης πολυκάρπου.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ επεσήμανε την ανάγκη παρέμβασης με την εισαγωγή αντισταθμιστικών μέτρων, είτε με σχέδια επιδότησης επιτοκίου, είτε με την άσκηση πίεσης προς τις τράπεζες για εφαρμογή των συστάσεων της Κεντρικής Τράπεζας για αναδιαρθώσεις.

Η αύξηση των επιτοκίων, εξήγησε ο κ. Πολυκάρπου, είναι μια λύση που χρησιμοποιείται λόγω του ότι η ΕΕ αδυνατεί να προβεί σε άλλες δράσεις αντιμετώπισης της κύριας πηγής του προβλήματος του πληθωρισμού, που είναι το ενεργειακό κόστος.
Ωστόσο, όπως είπε, για τις χώρες του νότου και ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου τα νοικοκυριά είναι υπερδανεισμένα, δημιουργεί πολύ δύσκολες συνθήκες στην κοινωνία και παράλληλα αυξάνει τα κέρδη των τραπεζών.

Τόνισε ότι στις επερχόμενες εκλογές το δίλημμα είναι ξεκάθαρο. Είτε συνέχιση της διακυβέρνησης Αναστασιάδη με εκφραστές τους κυρίους Χριστοδουλίδη και Νεοφύτου είτε η αλλαγή με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη για να στηριχθεί αποτελεσματικά η κοινωνία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy