Πολύνεκρη επίθεση σε στρατιωτική βάση της Μπουρκίνα Φάσο

Μια πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε σήμερα σε στρατιωτική βάση της Μπουρκίνα Φάσο, προκαλώντας τον θάνατο 12 στρατιωτών και 4 εκ των επιτιθέμενων, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.


Η επίθεση έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στη στρατιωτική βάση Ναμισιγκούιμα στην επαρχία Σανματένγκα.

Στη βάση εστάλησαν άμεσα ενισχύσεις, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού, στην οποία δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με τους δράστες της επίθεσης.

Η χώρα της Δυτικής Αφρικής βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξέγερση τζιχαντιστών που εξαπλώθηκε από το γειτονικό Μαλί την τελευταία δεκαετία. Ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύουν θανατηφόρες επιδρομές και προελαύνουν τόσο στην Μπουρκίνα Φάσο όσο και στον γειτονικό Νίγηρα.


Από τις συγκρούσεις έχουν βρει τον θάνατο χιλιάδες άνθρωποι, ενώ σε πάνω από 2 εκατομμύρια υπολογίζονται οι εκτοπισμένοι από την περιοχή του Σαχέλ, παρά την παρουσία ξένων στρατευμάτων και της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ.

Η δυσφορία για την αδυναμία της κυβέρνησης να προστατεύσει τον πληθυσμό έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις στην Μπουρκίνα Φάσο, οι οποίες οδήγησαν στην εκδήλωση στρατιωτικού πραξικοπήματος τον περασμένο Ιανουάριο.

Ηταν το τέταρτο πραξικόπημα που σημειώθηκε στη Δυτική Αφρική μέσα σε διάστημα 18 μηνών, ύστερα από δύο στο Μαλί και ένα στη Γουινέα.


Η αναταραχή στο Σαχέλ ξεκίνησε το 2012 όταν αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχο τους το βόρειο τμήμα του Μαλί, προκαλώντας την παρέμβαση της Γαλλίας (πρώην αποικιοκρατική δύναμη) την επόμενη χρονιά, σε μια προσπάθεια να τους απωθήσει.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.