Πορεία διαμαρτυρίας για ακύρωση της απαγόρευσης περιδιάβασης σκύλων στο Μόλο Λεμεσού (photos)

Οι ιδιοκτήτες σκύλων πραγματοποιήσαν πορεία διαμαρτυρίας για την απόσυρση της απόφασης του Δήμου Λεμεσού να απαγορεύσει τη διακίνηση πολιτών με τους σκύλους τους στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο (μόλος).

02 SEP18 006 Poreia skyllous Molos

 

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε αρχικά οργανωθεί από τη διαδικτυακή ομάδα πρωτοβουλίας “Limassol Dog Owners”, ωστόσο μετά την απόφαση της για ακύρωση της, οργανωτικό ρόλο ανέλαβε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, το οποίο κάλεσε εκ νέου τους ιδιοκτήτες σκύλων να  συμμετάσχουν δυναμικά στην πορεία κατά μήκος του μόλου.

Υπό την επιτήρηση αστυνομικής δύναμης, εκατοντάδες ιδιοκτήτες σκύλων συγκεντρώθηκαν στο ανατολικό άκρο του Παραθαλάσσιου Πάρκου και στη συνέχεια πορεύτηκαν με τα σκυλιά τους μέχρι την ημικύκλια αποβάθρα.

02 SEP18 088 Poreia skyllous Molos

Ο Πρόεδρος του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, Κυριάκος Κυριάκου, τους κάλεσε να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το χώρο για βόλτες με τα σκυλιά τους και διαμήνυσε πως, όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης με τα κατοικίδια  τους σε δημόσιο χώρο, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

02 SEP18 082 Poreia skyllous Molos
Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν και υποχρεώσεις και όποιοι παρανομούν πρέπει να καταγγέλλονται και να τους επιβάλλονται πρόστιμα, όπως προνοεί η σχετική νομοθεσία.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο κ.Κυριάκου είπε πως ο όποιος διάλογος με το Δήμο Λεμεσού, μπορεί να γίνει μόνο αν αποσυρθεί η απόφαση, ενώ  υπενθύμισε πως το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, είχε υποβάλει προτάσεις, όπως τη δημιουργία πάρκου για σκύλους, από τον Ιανουάριο του 2017, μετά την εκλογή του Νίκου Νικολαΐδη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy