Πορεία διαμαρτυρίας στο Προεδρικό με αίτημα την κατάργηση του πέναλτι του 12% στις συντάξεις

​Πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό Μέγαρο, πραγματοποιούν αυτή την ώρα συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, με αίτημα την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις, όσον αφορά άτομα τα οποία συνταξιοδοτούνται πρόωρα στο 63ο έτος της ηλικίας.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, ανέφερε πως με τη σημερινή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δίκαιά τους. Εξήγησε ότι υπάρχουν επαγγέλματα – όπως οικοδόμοι και σιδηρουργοί – που εργάζονται 40 και 45 χρόνια, και οι οποίοι λόγω της σωματικής καταπόνησης, στα 60 τους δεν είναι πλέον σε θέση να εργαστούν. Ως αποτέλεσμα, τόνισε, τα συγκεκριμένα άτομα λαμβάνουν μειωμένη σύνταξη, κάτι το οποίο αποτελεί αδικία.

Από πλευράς του, ο γενικός γραμματέας της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας υπογράμμισε την ανάγκη διεξαγωγής διαλόγου για επίλυση του θέματος. Εξήγησε ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει διαφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, σημειώνοντας την ίδια στιγμή, ότι θέση της ΣΕΚ είναι πως η κατάργηση του πέναλτι 12%, δεν πρέπει να συνδέεται μόνο με τα βαρέα επαγγέλματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy