Πορεία ενάντια στη νέα «κυβέρνηση» από ΡΤΚ – Φώναξαν «όχι στις παρεμβάσεις και την παράνομη κυβέρνηση»

Στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας κατέβηκαν οι 18 «βουλευτές» του ΡΤΚ - Φώναξαν «όχι στις παρεμβάσεις και την παράνομη κυβέρνηση»

Πορεία με σύνθημα «Όχι στις παρεμβάσεις και την παράνομη κυβέρνηση» πραγματοποιούν οι 18 «βουλευτές» του ΡΤΚ από τον κυκλικό κόμβο πλησίον του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου μέχρι την «βουλή», όπου διεξάγεται την Τρίτη η διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης προς την «κυβέρνηση» του Ουνάλ Ουστέλ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι «βουλευτές» μεταφέρθηκαν εκεί με λεωφορείο. Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν πριν την έναρξη της πορείας ανακοίνωσε ότι θα παραστούν και θα καταψηφίσουν. Ακόμη κι αυτοί που θα ψηφίσουν υπέρ της «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΔΚ – ΚΑ, πρόσθεσε, δεν την εμπιστεύονται.

Ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι το ΡΤΚ δεν θα παραμείνει πλέον σιωπηλό. «Με αυτή την εκδήλωσή μας λέμε όχι στην κατάργηση της θέλησής μας, στη φτώχεια και στη μετανάστευση των παιδιών μας». Μίλησε και για την συμβολική αξία του σημείου εκκίνησης της πορείας τους, ένα σημείο «που στέλνουμε τα παιδιά μας μετανάστες, ένα σημείο που συμβολίζει τις πιο ανθρώπινες μέρες».

110618

Οι «βουλευτές» του ΡΤΚ φθάνοντας στην Λευκωσία θα κατευθυνθούν πρώτα προς το πάρκο κοντά στην πύλη Κερύνειας και αμέσως μετά στη «βουλή» όπου η διαδικασία ψηφοφορίας για την νέα «κυβέρνηση» έχει προγραμματισθεί στις 16.30.

Στην συνεδρία θα παραστεί τελικά και το Κόμμα του Λαού και θα δώσει επίσης αρνητική ψήφο στη νέα «κυβέρνηση», υποστηρίζοντας ότι αντιμετωπίζει προβλήματα νομιμότητας. Ο Κουντρέτ Όζερσαϊ ανέφερε ότι είναι μια «κυβέρνηση» που συστάθηκε κατά παράβαση των δημοκρατικών θεσμών και κανονισμών».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις γράφει ότι ο «βουλευτής» του ΚΕΕ στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και επικεφαλής της «κοινοβουλευτικής ομάδας», Χακάν Ντίντζγιουρεκ ανέφερε ότι όταν η «κυβέρνηση συνασπισμού» εξασφαλίσει 29 ψήφους που χρειάζονται για να λάβει «ψήφο εμπιστοσύνης», τότε όλοι θα καταλάβουν πόσο νόμιμη είναι και πόσο δίκαιο είχε ο «πρόεδρος» – εννοώντας το Ερσίν Τατάρ – ο οποίος «έκανε τη ορθότερη επιλογή».

Ο κ. Ντίντζγιουρεκ δήλωσε επίσης ότι στη συνεδρία της «βουλής» θα παραστεί και ο πρόεδρος του κόμματος Φαΐζ Σουτζιούογλου ο οποίος και θα δώσει θετική ψήφο στην «κυβέρνηση».

Η Αβρούπα γράφει ότι η αντιπολίτευση απέτυχε για μια ακόμη φορά να είναι ενωμένη σε αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αφού το ΡΤΚ θα πραγματοποιήσει μόνο του εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της «βουλής» ενώ τα 4 άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ΚΚΔ, ΚΚΑ, ΚΕΚ και ΚΝΚ θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο της «πρεσβείας» της Τουρκίας που βρίσκεται απέναντι από την «βουλή».

 

Hayir

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.