Πορεία μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο Προεδρικό – Διαμαρτύρονται για τις εξετάσεις τετραμήνων

Πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 11:00 , γονείς μαθητές και εκπαιδευτικοί, στα πλαίσια κινητοποίησης διαμαρτυρίας για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Με την κινητοποίηση που πραγματοποιείται από κοινού από τη ΠΣΕΜ και τις οργανώσεις των εκπαιδευτικών και γονέων Μέσης εκπαίδευσης, τα οργανωμένα σύνολα ζητούν κατάργηση του θεσμού των εξετάσεων τετραμήνων κι έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους εμπλεκόμενους.

Υπό το φως της κινητοποίησης, το ΑΚΕΛ ετοίμασε πρόταση κατάργησης των εξετάσεων τετραμήνων η οποία θα τεθεί προς συζήτηση εκτάκτως την ερχόμενη Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Εξάλλου σήμερα η Επιτροπή συνέρχεται στις δύο για να εξετάσει τις τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τις εξετάσεις πρόσβασης στα Πανεπιστήμια Κύπρου και Ελλάδας.

Τρία λεωφορεία με μαθητές αναχώρησαν για Λευκωσία, διαμαρτυρία από τους υπόλοιπους στην Πάφο 

Τρία λεωφορεία με μαθητές αναχώρησαν από το κέντρο της Πάφου για το Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να μεταβούν στην Λευκωσία και  να διαμαρτυρηθούν για τα τετράμηνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Χριστόδουλο Δημητρίου, ο οποίος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να μεταβούν στην Λευκωσία πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας  έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου την ίδια ώρα με την Παγκύπρια πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δημητρίου είπε πως οι δηλώσεις συμμετοχής ήταν πολύ μεγάλες από τα Λύκεια της Επαρχίας Πάφου,   αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μόνο το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου είχε 160 συμμετοχές, το Α΄Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄ 80 συμμετοχές,  το Λύκειο Κύκκου 70 και η Τεχνική Σχολή Πάφου 80 μαθητές ενώ μεγάλες ήταν οι συμμετοχές και των μαθητών των υπόλοιπων Λυκείων της Επαρχίας .

Ωστόσο, παρατήρησε πως έφυγαν μόνο τρία λεωφορεία από το κέντρο της Πάφου ενώ οι υπόλοιποι  μαθητές κατόπιν δικής τους επιθυμίας και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου και της Παγκύπριας, αποφάσισαν επειδή δεν κατέστη δυνατό να μεταβούν στην Λευκωσία να πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα που πραγματοποιήθηκε η Παγκύπρια πορεία στο Προεδρικό Μέγαρο έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Εμείς, είπε, «ως Ομοσπονδία από την στιγμή που τα μαθητικά συμβούλια των σχολείων αποφάσισαν να κάνουν αυτή την πορεία είμαστε μαζί τους και τους στηρίζουμε».

Εξάλλου, μαθητές δήλωσαν το πρωί πως η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους εστιάζεται στο θέμα της εφαρμογής των Εξετάσεων Α τετραμήνου, αλλά και στην άρνηση του Υπουργείου, όπως ισχυρίζονται, να αναγνωρίσει τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και να λάβει τα αναγκαία διορθωτικά μέτρα, αλλά και την επιμονή του στη συνέχιση της εφαρμογής ενός θεσμού ο οποίος «έχει θυματοποιήσει χιλιάδες παιδιά, έχει αναστατώσει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και δημιούργησε αφόρητη πίεση σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς».

Στο μεταξύ ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Μιχάλης Ιωάννου ανέφερε πως στο αρχικό πλάνο ήταν η αναχώρηση οκτώ λεωφορείων από την Επαρχία Πάφου, ωστόσο αναχώρησαν λιγότερα σήμερα το πρωί για αδιευκρίνιστους λόγους.

Πηγή: Άστρα/ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.