«Πορευόμαστε γιατί δεν φοβόμαστε»-Πορεία διαμαρτυρίας των Τ/κ δημοσιογράφων και λειτουργών του Τύπου το απόγευμα στα κατεχόμενα

Η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο, Basın Sen, και ο σύνδεσμος Τ/κ δημοσιογράφων, KTGB, πραγματοποιούν το απόγευμα πορεία διαμαρτυρίας με τίτλο «Πορευόμαστε γιατί δεν φοβόμαστε» για την προάσπιση της ελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης και ενάντια στις παρεμβάσεις και τις προσβολές σε δημοσιογράφους.

Την πορεία έχουν ανακοινώσει ότι στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, Κόμμα του Λαού, Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας, αλλά και κινήσεις και πολιτικά κόμματα εκτός «βουλής», όπως το Κόμμα Νέα Κύπρος, Σοσιαλιστικό και η Αριστερή Κίνηση. Όλοι έχουν αναφέρει στις ανακοινώσεις τους ότι θα παρευρεθούν στην πορεία για να εκφράσουν τη στήριξή τους στους λειτουργούς των ΜΜΕ.


Όπως ανακοινώθηκε από τις οργανώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ, θα υπάρξει προσυγκέντρωση σε γνωστό, κεντρικό σημείο στην κατεχόμενη Λευκωσία και μετά πορεία σε κεντρική λεωφόρο, η οποία θα καταλήξει σε καθιστική διαμαρτυρία, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Η συντεχνία και η οργάνωση των λειτουργών του Τύπου και των άλλων ΜΜΕ καλούν σήμερα τους συμμετέχοντες στην πορεία να φέρουν τις μάσκες προστασίας και να τηρούν τις αποστάσεις.

Η πορεία ανακοινώθηκε το Σάββατο μετά από δύο περιστατικά προσβολής ή επίθεσης σε δημοσιογράφους. Στο ένα είχε εμπλακεί ο «υπουργός οικονομίας και ενέργειας», Ερχάν Αρικλί κάνοντας παρατήρηση σε δημοσιογράφο – παρουσιάστρια ενημερωτικής εκπομπής σε ιδιωτικό κανάλι και στο άλλο η συνιδιοκτήτρια και σύζυγος του ιδρυτή και ιδιοκτήτη του ομίλου ΜΜΕ Κίπρις, χαρακτηρίζοντας ως μέλη της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν όσους ασκούν κριτική στην «κυβέρνηση» και τον Ερσίν Τατάρ και έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.