Παράθυρα/ Ορίζοντας

Πορευόμαστε μαζί τους σε μια κοινή πατρίδα

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ διοργανώνει  πολιτικοκαλλιτεχνική  εκδήλωση αφιερωμένη στις θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου με τον τίτλο:  «Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι της Κύπρου: Πορευόμαστε μαζί τους σε μια κοινή πατρίδα» την  Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, στις 8.00 μ.μ.

Ομιλία από τον Γενικό Γραμμετεα της ΚΕ του ΑΚΕΛ  Στέφανος Στεφάνου.  Χαιρετισμοί από τους: Γιαννάκης Μούσας, Βαρτκές Μαχτεσιάν και Αντωνέλλα Μαντοβάνη, αντιπρόσωποι των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων, αντίστοιχα, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Θα ακολουθἠσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα:

Για τη θρησκευτική ομάδα των Μαρωνιτών:  Ο ερμηνευτής Τώνης Σολωμού  και ο ποιητής Μιχαλάκης Φραγκίσκου. Τραγούδια και ποίηση από την Μαρωνίτικη παράδοση.

Για τη θρησκευτική ομάδα των Αρμενίων: Η Χορωδία της Αρμενικής Εκκλησίας Σουρπ Αστβατζατζίν, τα χορευτικά συγκροτήματα «Σιπάν» και «Νανόρ», με χορογράφο και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Κρικόρ Κελεσιάν και η σοπράνο Σονά Γκαργκαλογιάν. Στο πιάνο η Λίλια Ντανιελιάν.

Για τη θρησκευτική ομάδα των Λατίνων: Αφιέρωμα στον μουσικοσυνθέτη Αρμάνδο Τζιοζεφέν με τους: Μαρία Κουλουμή Παπέττα, τραγούδι, Σάββας Στεφάνου, βιολί, Γιαννάκης Σουρουλάς, λαούτο και Νίκος Σουρουλάς, ταμπουτσιά. Ακολούθως το “Crossover”, στο τραγούδι, ο τενόρος Ανδρέας Αροδίτης. Στο πιάνο ο συνθέτης Άρης Αντωνιάδης.

Στον προθάλαμο του θεάτρου θα φιλοξενηθεί έκθεση για τις τρεις θρησκευτικές ομάδες της Κύπρου.

 Πέμπτη, 19 Μαΐου 2022, στις 8.00 μ.μ.

Δημοτικό Θέατρο Λατσιών

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.