Πόρισμα της Παλαιστινιακής Γ. Εισαγγελίας: Η Σιρίν Άκλε σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό

epa09940530 Women light candles in memory of veteran Al-Jazeera Palestinian journalist Shireen Abu Akleh, at the the Church of the Nativity in the West Bank city of Bethlehem, 11 May 2022. According to the Palestinian health ministry, Al Jazeera journalist Shireen Abu Akleh was shot and killed on 11 May 2022 by Israeli forces during an Israeli raid in the West Bank town of Jenin. EPA/ABED AL HASHLAMOUN

Η Γενική Εισαγγελία της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Ραμάλα τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον πυροβολισμό και στον θάνατο της ανταποκρίτριας του δικτύου Al Jazeera στην Δυτική Όχθη, Σιρίν Αμπού Άκλε. Σύμφωνα με το πόρισμα, η Αμπού Άκλε έχασε τη ζωή της από πυρά του ισραηλινού στρατού που διεξήγαγαν επιχείρηση στην πόλη Τζιενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι η δημοσιογράφος πυροβολήθηκε από τους ισραηλινούς στρατιώτες ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε ότι «η στρατιωτική δύναμη απείχε 200 μέτρα από την δημοσιογράφο και ότι δεν μεσολαβούσε κάποιο φυσικό εμπόδιο που να μειώνει το εύρος της όρασης των στρατιωτών».

«Στο σημείο βρισκόταν συνολικά τέσσερεις δημοσιογράφοι με την ένδειξη Press και η στρατιωτική δύναμη που επιχειρούσε εκεί δεν τους διέταξε να απομακρυνθούν», πρόσθεσε. «Στη συνέχεια οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος των δημοσιογράφων απροειδοποίητα. Οι στρατιώτες, ευρισκόμενοι στο μέσο του δρόμου πυροβόλησαν με ευθεία βολή την Σιρίν Αμπού Άκλε στο πίσω αριστερό τμήμα του κεφαλιού. Η ιατροδικαστική έκθεσε τονίζει ότι η βολή και το τραύμα του κρανίου αποδεικνύουν ότι το θύμα βρισκόταν εν κινήσει προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πυρά».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.