Πόρισμα Υπ.Υγείας για ΑΕΚ: Δεν σχολιάζει ο Χατζηπαντέλας – «Θα ανοίξουμε φάλιες…»

Για το πόρισμα του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τα δείγματα ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ Λάρνακας, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χατζηπαντέλας απέφυγε να τοποθετηθεί, λέγοντας πως «δεν θα κάνω οποιοδήποτε σχόλιο. Έχουμε αρκετά θέματα που πρέπει να δούμε στο Υπουργείο Υγείας και το τελευταίο είναι να ασχοληθούμε και με το ποδόσφαιρο».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «οποιοσδήποτε λειτουργός από το Υπουργείο μας κάνει σχόλιο, θα ανοίξουμε άλλες φάλιες. Θέλουμε να επικεντρωθούμε στα σχολεία, τα νοσοκομεία και τους ασθενείς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε μια όχι και τόσο κατατοπιστική ανακοίνωση σχετικά με το πόρισμα που αφορά την ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «διαπιστώθηκαν παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Tο Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διερεύνησης της ad hoc επιτροπής που συστάθηκε από την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνας Γιαννάκη για τη διερεύνηση δειγμάτων παικτών της ΑΕΚ, τα οποία στάλθηκαν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής ως εργαστήριο αναφοράς COVID-19 και έτυχαν περαιτέρω επεξεργασίας.

Μετά το πέρας της έρευνας, έχουν διαπιστωθεί παρατυπίες στη διαδικασία αναφοράς των εξετάσεων από συγκεκριμένο εργαστήριο, καθώς επίσης και παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Η υπόθεση έχει διαβιβαστεί στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να τύχει δέουσας και ανάλογης αντιμετώπισης βάσει των κανονισμών της».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.