Βαρώσι: Με διαβήματα προς ΣΑ του ΟΗΕ «απαντά» η κυβέρνηση στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ-Pavlos Iacovou

Πώς απαντά η Κ.Δ. στις νέες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια

Σε διαβήματα προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας προχωρεί η Κυπριακή Δημοκρατία κατά των νέων έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στα Βαρώσια.

Σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο Δεύτερο Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, γνωστοποίησε ότι σήμερα θα ενημερωθούν τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας που είναι, όπως είπε, σε αντίθεση με την πρόσφατη Προεδρική Δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας σε συνέχεια της προσφυγής της της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανέφερε ότι  το θέμα θα βρίσκεται και στην ατζέντα των συζητήσεων του προσεχούς Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων  στο Λουξεμβούργο.

Ανέφερε ότι τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης όσο και ο ίδιος προβαίνουν σε ενημέρωση ξένων κυβερνήσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας τόσο στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων όσο και στην Κυπριακή ΑΟΖ αποσκοπούν στο να  προωθήσουν μια άλλη μορφή λύσης του κυπριακού κάτι που ούτε η Ε/κ πλευρά , ούτε η Διεθνής Κοινότητα  μπορούν να δεχτούν.

Παράλληλα ο Νίκος Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι η προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για διορισμό προσωπικότητας ως Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ ΟΗΕ στο Κυπριακό δεν έχει τερματιστεί.

Υπάρχει είπε, κάποια δραστηριοποίηση από κάποια μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.