Πώς απαντά το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Ελεγκτική Υπηρεσία

Προχωρά με βελτιωτικές ενέργειες βάσει διεθνών προτύπων

 

Το Πανεπιστήμιο Κύπρο έχει μελετήσει με προσοχή τις διαπιστώσεις και συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και θα προχωρήσει σε βελτιωτικές ενέργειες και δράσεις με πλοηγό μας πάντα τα διεθνή πανεπιστημιακά πρότυπα λειτουργίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου για την ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το Πανεπιστήμιο Κύπρου για τα έτη 2019 και 2020 που δημοσιεύτηκε χθες.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το Πανεπιστήμιο Κύπρο έχει επίσης απαντήσει τεκμηριωμένα στην Ελεγκτική Υπηρεσία για τα ζητήματα που εγείρονται. «Αναγνωρίζουμε το ρόλο των ανεξάρτητων θεσμών και του Γενικού Ελεγκτή στην εμπέδωση της κουλτούρας της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της χρηστής διακυβέρνησης και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τόσο την Ελεγκτική Υπηρεσία, αλλά και τους υπόλοιπους πολιτειακούς φορείς και την ευρύτερη κοινωνία, ότι με αυτές τις αρχές λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ανθρώπινο δυναμικό του», προστίθεται.

«Θέλουμε έναν οργανισμό ευέλικτο και προσαρμοστικό, επειδή θέλουμε να εξυπηρετούμε με υποδειγματικό τρόπο τη φοιτητική κοινότητα και θέλουμε να εργαζόμαστε αποτελεσματικά με τους εταίρους και συνεργάτες μας στην Κύπρο και στο εξωτερικό παράγοντας ουσιαστική έρευνα με επίδραση», σημειώνεται.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου εκφράζει περηφάνια για το ακαδημαϊκό και ερευνητικό του προσωπικό, για τις διακρίσεις του και την εξωτερική χρηματοδότηση που διεκδικεί, αλλά και τις ουσιαστικές συνέργειες που καθιέρωσε αναπτύσσοντας εφαρμογές που βελτιώνουν τη ζωή του πολίτη, όπως αναφέρει. Επισημαίνει παράλληλα πως η κρίση και άλλοι παράγοντες επιβράδυναν την κτιριολογική ανάπτυξη του πανεπιστημίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy