Πως απαντά το ΥΠΑΝ στην εξαγγελθείσα μονόωρη στάση από γονείς-μαθητές στα Λιβάδια

Αναφορικά με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών, σύμφωνα με την οποία, στις 27 Μαρτίου 2023, θα πραγματοποιηθεί μονόωρη αποχή από τα μαθήματα των μαθητών/τριών όλων των σχολείων της Κοινότητας, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) με ανακοίνωση του σημειώνει τα ακόλουθα:

  1. Η διαδικασία ανέγερσης περιφερειακού Δημοτικού Λειβαδιών-Ορόκλινης έχει ήδη δρομολογηθεί από τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΝ, μετά την αδυναμία των Κοινοτήτων Λειβαδιών και Ορόκλινης να καταλήξουν σε συναινετική λύση αναφορικά με την τοποθεσία ανέγερσης του σχολείου εντός του 2022.
  2. Η λειτουργία Γυμνασίων και Λυκείων με μετακινούμενα τμήματα δεν θεωρείται από το ΥΠΑΝ ότι καταδεικνύει αυτόματα πρόβλημα λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο έχει αναπτύξει εργαλείο με το οποίο η “πληθυσμιακή κατάσταση” κάθε σχολείου αξιολογείται με προοπτική εξαετίας και λαμβάνονται μέτρα αναλόγως των αναγκών. Στην περίπτωση του Γυμνασίου και Λυκείου Λειβαδιών η προγραμματιζόμενη ενέργεια για το επόμενο σχολικό έτος αφορά στη διαφοροποίηση των εκπαιδευτικών περιφερειών, ενώ η έναρξη διαδικασιών ανέγερσης νέας σχολικής μονάδας στη Λάρνακα τοποθετείται σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι σε καμία περίπτωση η αποχή από τα μαθήματα δεν μπορεί να θεωρείται μέτρο για ικανοποίηση οποιοδήποτε αιτημάτων. Το Υπουργείο είναι στη διάθεση όλων για εποικοδομητικό και τεκμηριωμένο διάλογο για όλα τα θεματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy