Πώς κινείται η ΔΗΠΑ και ποιοι οι στόχοι της για τις Προεδρικές Εκλογές


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η ΔΗΠΑ συνεχίζει να στοχεύει με τις επαφές της την συνεργασία όσο το δυνατόν περισσοτέρων κομμάτων, αφού οι πρώτες επαφές με τα κόμματα έδειξαν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση για σύσταση κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, και αφήνει σε κατοπινό στάδιο το ενδεχόμενο συνεργασίας με ανεξάρτητους υποψηφίους.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ Μαρίνος Κλεάνθους πρώτος στόχος ήταν η επιδίωξη σύστασης μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής και δεύτερος η συνεργασία όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων.

Τόνισε ότι η Κύπρος χρειάζεται τα κόμματα να σταματήσουν τα ωραία λόγια και να στηρίξουν μια σειρά από προτάσεις στα βασικά θέματα που θα κληθεί να εφαρμόσει ένας πρόεδρος.

Σε αυτή τη φάση, είπε, η ΔΗΠΑ θα συναντηθεί με τα κόμματα της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων, του ΔΗΚΟ και του ΔΗΣΥ με τα οποία συναντήθηκε μόνο μια φορά.

Πρόσθεσε, ότι εάν δεν καταστεί εφικτή και η προοπτική συνεργασίας όσο το δυνατόν περισσότερων κομμάτων, τότε έως τις αρχές Ιουνίου, εάν χρειαστεί, το κόμμα θα δει και ανεξάρτητους υποψηφίους για να εξεταστούν άλλες προοπτικές.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.